Goudprijs kan op relatief korte termijn stijgen naar $2.650-$2.700

Robert Minter, directeur beleggingsstrategie bij abrdn, zei dat na de werkgelegenheidscijfers van vrijdag het onwaarschijnlijk is dat de Amerikaanse centrale bank een zachte landing kan bewerkstelligen.

“De arbeidsmarkt is zonder meer cruciaal. Zelfs een klein beetje zwakte en deze hele supergehefde consument geeft het op. De Amerikaanse economie bestaat voor bijna 70% uit consumentenuitgaven… geen consument, geen groei,” zei hij vrijdag in een notitie.

In een reactie zei Naeem Aslam, Chief Investment Officer bij Zaye Capital Markets, dat hij extreem optimistisch blijft over goud.

“Beleidsfouten zijn nu heel duidelijk, omdat de gegevens hebben bevestigd dat er een trend gaande is en de Fed te laat is,” zei hij. “Ik denk dat de weg van de minste weerstand omhoog is, en we zullen de goudprijzen scherp zien stijgen vanwege zorgen over een naderende recessie.”

Wat betreft waar de goudprijzen naartoe kunnen gaan als de recessievrees escaleert, zei Michele Schneider, hoofdstrateeg van MarketGauge, dat ze op zoek is naar ten minste nog een stijging van 8%.

“$2.450 is het nieuwe $2.350, dus als dat standhoudt, gaan we naar $2.650-$2.700,” zei ze in een reactie aan Kitco.

Met weinig economische gegevens op de agenda voor volgende week, verwachten analisten en experts dat markten Powell’s opmerkingen na het monetaire beleid en de teleurstellende werkgelegenheidscijfers zullen blijven verwerken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *