Goud kan in een mum van tijd $3.000 per ounce bereiken

In de huidige turbulente omgeving benadrukte Mike McGlone, Senior Commodity Strategist bij Bloomberg Intelligence het belang van het verschuiven van beleggingsstrategieën naar risicomijdende activa. “In de huidige omgeving is het verstandig om onderwogen te zijn in risicovolle activa en overwogen in risicomijdende activa zoals goud en Amerikaanse Treasury-lange obligaties,” adviseerde hij. Goud springt er met name uit als een veerkrachtig activum.

“Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat goud $3.000 per ounce bereikt. Het zou de S&P 500 op datzelfde niveau kunnen ontmoeten,” voorspelde McGlone. Hij legde uit dat de historische prestaties van goud tijdens tijden van economische instabiliteit, gecombineerd met zijn rol als bescherming tegen valutadevaluatie, het positioneren als een sterk activum voor de toekomst.

Amerikaanse Treasury-obligaties bieden ook een veilige haven te midden van de markt onzekerheid. Ondanks zorgen over tekorten in de overheidsuitgaven, stelt McGlone dat Treasuries een vitaal onderdeel blijven van een defensieve beleggingsstrategie. “Amerikaanse Treasuries zijn nog steeds de plek om te zijn, ondanks de gesprekken over tekorten in de uitgaven,” zei hij. Dit sentiment wordt weerspiegeld in de aanhoudend hoge rendementen op Amerikaanse Treasury-obligaties in vergelijking met andere grote economieën, wat hun relatieve stabiliteit aangeeft. Vanaf 6 augustus 2024 bedraagt het huidige rendement op 10-jaars Treasuries ongeveer 3,78%, een significante indicator van het beleggerssentiment ten opzichte van veiligere activa te midden van economische onzekerheden.

1 gedachte over “Goud kan in een mum van tijd $3.000 per ounce bereiken”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *