Goudprijs vier dagen op rij gedaald

Goud zakte woensdag voor de vierde dag op rij terwijl beleggers de balans opmaakten na een brede uitverkoop die de aandelen- en grondstoffenmarkten de dag voordien door elkaar rammelden. De zwakte bij de edelmetalen werd aangewakkerd door zorgen over de economische groei.

De goudprijs daalde met 0,3% tot $ 2.525 na een vergelijkbare daling in de vorige sessie, terwijl een maatstaf van de Amerikaanse dollar — een veelgebruikte veilige haven in tijden van marktdruk — voor de vijfde dag op rij steeg.

De onrust zal de belangstelling voor de loonstrookgegevens, die vrijdag worden gepubliceerd, alleen maar doen toenemen. Elk teken van verzwakking in de arbeidssector zou waarschijnlijk een agressievere omslag naar versoepeling door de Federal Reserve ondersteunen, wat goud mogelijk ten goede komt.

Goud is dit jaar met meer dan een vijfde gestegen, gesteund door het groeiende optimisme dat de Fed deze maand zal beginnen met renteverlagingen. Lagere leenkosten zijn doorgaans gunstig voor het edelmetaal, dat geen rente oplevert. Robuuste over-the-counter aankopen en vraag naar veilige havens hebben ook bijgedragen aan de opmars.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *