Goudprijs heeft beste pijlen bijlange na nog niet verschoten (en verkoop dus zeker niet)

Goud bevindt zich nog niet in de euforiefase, maar de rally van het metaal heeft nog potentie, aldus Ronald-Peter Stoeferle, managing partner bij Incrementum AG.

Incrementum AG is een onafhankelijk fonds- en vermogensbeheerbedrijf gevestigd in Liechtenstein. Eind mei publiceert Incrementum elk jaar het rapport In Gold We Trust.

In 2024 heeft goud meerdere recordhoogtes bereikt, waarbij de prijzen momenteel boven de $2.500 blijven. Ondanks de prijsstijging met 20%, zei Stoeferle dat het metaal verder zou kunnen stijgen.

“Wanneer ik tijdens presentaties zeg dat ‘goud goedkoop is’, schudden mensen alleen maar hun hoofd en kunnen ze niet geloven wat ik zeg, omdat de meeste mensen op dit moment overwegen hun goud te verkopen,” zei Stoeferle. Iets wat hij ten alle prijzen afraakt.

Stoeferle merkte op dat goud stijgt zonder grote correcties, wat het metaal ondersteunt.

“$4.800 is onze doelprijs,” zei Stoeferle. “En ik kan je vertellen dat we op schema liggen. We beklimmen deze muur van zorgen. We zitten zeker nog niet in de euforiefase.”

Stoeferle gaf aan dat de huidige rally nog verder zal gaan, maar hij verwacht dat het metaal de komende weken een “adempauze” zal nemen.

Hoewel goud stijgt, zijn veel andere grondstoffen, zoals olie, koper en ijzererts, in prijs gedaald, merkte Stoeferle op. Ook zilver presteert slecht.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *