Beurs op Wall Street kan uiteindelijk negatief reageren op Amerikaanse renteverlaging

Na meer dan een jaar wachten wijzen alle tekenen erop dat de financiële markten volgende week eindelijk de renteverlaging krijgen waar ze op hebben gehoopt. Dit kan echter een scenario van “wees voorzichtig met wat je wenst” worden, aangezien renteverlagingen in het verleden vaak gevolgd werden door marktcrashes.

“We zijn nog minder dan een week verwijderd van de eerste renteverlaging van de Fed in deze cyclus,” schreef X-gebruiker Brett die verder onbekend wenste te blijven. “Op basis van diezelfde tijdlijn heb ik eerdere renteverlaging-cycli naast elkaar gelegd: 1981, 1990, 2000 en 2007.”

“Deze vier cycli vertonen dezelfde macro-economische data die we nu zien (werkloosheidspercentage stijgt, omgekeerde rentecurve van 10y2y, etc.),” merkte hij op. “Optimisteren geloven dat renteverlagingen goed zijn voor de markt. Dit klopt… op de lange termijn. De geschiedenis toont aan dat de markt gemiddeld 25 dagen na een renteverlaging stijgt, gevolgd door gemiddeld 13 maanden van dalende koersen.”

“Zouden we nog één laatste stijging kunnen zien rondom de renteverlagingen? Zal het deze keer anders zijn?” vroeg hij zich af. “Iedereen die precies weet wat er gaat gebeuren, liegt. Sta open voor alle data en oordeel zelf wat het meest waarschijnlijk lijkt.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *