Het potentieel voor het goud is volgens Peter Schiff nog enorm

Peter Schiff, de bekende goudanalist betreurt de economische achteruitgang vande Verenigde Staten economisch zullen achteruitgaan. China staat op het punt de Amerikaanse economie te overtreffen terwijl de dollar verzwakt:

“Ik denk dat de media constant de dood van China aankondigen. En ik denk dat ze het mis hebben. Net zoals ze de problemen in de Amerikaanse economie onderschatten, overschatten ze de problemen van de Chinese economie. Ik zeg niet dat het daar in China perfect is, maar ik denk dat ze veel in hun voordeel hebben dat de Amerikanen over het hoofd zien.”

Peter Schiff over de rol van het Amerikaanse buitenlandse beleid, met name de militaire aanwezigheid wereldwijd, die de tekorten en schulden opdrijft:

“We zijn overal ter wereld. We hebben onze troepen overal, maar we kunnen het ons niet veroorloven om ze te sturen of te bevoorraden zonder geld te lenen, en dat is niet duurzaam. Het gaat instorten. Ik denk niet dat de wereld eeuwig een steeds hogere bijdrage zal betalen om deze situatie in stand te houden. Ja, het duurt al lang, en ons leger heeft daar waarschijnlijk aan bijgedragen.”

Met de oplopende spanningen in het Midden-Oosten deze week, geeft Peter een meesterlijke uitleg waarom oorlogen slecht zijn voor de economie. De neiging om te inflateren gecombineerd met de fysieke vernietiging van productiemiddelen betekent dat oorlogen onvermijdelijk armoede veroorzaken:

“Je loopt meer kans om je valuta te ondermijnen tijdens een oorlog, en dat heeft twee aspecten, afhankelijk van hoe groot de oorlog is. Oorlogen kunnen leiden tot de vernietiging van goederen en van productieve capaciteit. Je hebt dus minder aanbod van goederen tijdens een oorlog. Vaak, als het een grote oorlog is, moet je munitie en militair materieel produceren ten koste van consumptiegoederen. Dus oorlogen hebben de neiging het aanbod van consumptiegoederen te verminderen, maar tegelijkertijd de hoeveelheid geld te vergroten. Regeringen willen tegenwoordig geen belasting verhogen om oorlogen te financieren, dus ze gaan lenen, wat grotere tekorten creëert. De Fed moet dan meer geld drukken.”

Het trio bespreekt ook Peter’s mening over investeringen naast edelmetalen, waaronder aandelen en crypto. Hij benadrukt dat Bitcoin het verschil aantoont tussen grote institutionele beleggers en retail beleggers die willen profiteren van een trend:

“Bitcoin piekte in november 2021, en uitgedrukt in goud is het nu bijna 40% onder die piek. Ondanks al dat geld, al die hype, al die ETF’s op de markt, en al die institutionele aankopen. Dus dat vertelt je iets. Het vertelt je dat er veel mensen zijn die hun Bitcoin hebben verkocht te midden van al die hype. En ik denk dat de mensen die Bitcoin verkopen veel slimmer zijn en meer weten dan degenen die het kopen.”

Peter Schiff blijft optimistisch over de toekomst van goud. Met geen einde in zicht voor het geld drukken van de Fed, is er volgens hem een duidelijke kans dat de goudprijs de komende decennia enorm zal stijgen:

“Ik denk dat het potentieel veel groter is omdat we zoveel geld gaan drukken. We zullen zoveel inflatie hebben dat de dollar veel waarde zal verliezen, en je zult veel dollars nodig hebben om goud te kopen. Als goud van $20 per ounce naar $2.600 per ounce kan gaan, kan het ook van $2.600 naar $26.000 gaan, of zelfs naar $100.000. Er is geen limiet, want opnieuw: goud verandert niet—het is de waarde van de dollar die afneemt.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *