Goudstaven gaan bij Costco als zoete broodjes van de hand

De spotprijs van goud is dit jaar met bijna 30% gestegen en heeft opeenvolgend recordhoogtes bereikt. Deze felle rally maakt het niet alleen een van de best presterende grondstoffen, maar betekent ook dat goud beter heeft gepresteerd dan Amerikaanse aandelen en obligaties.

De Amerikaanse warenhuisketen Costco doet gouden zaken dankzij de verkoop van goudstaven. Die gaan namelijk als zoete broodjes van de hand.

De stijging is gedreven door de aantrekkingskracht van goud als veilige haven in tijden van geopolitieke en economische onzekerheid, en zijn rol als diversificatiemiddel om rijkdom te beschermen.

Vorige maand overschreed het de grens van $2.600 per ounce, mede door de verschuiving van de Federal Reserve naar renteverlagingen. Goud, dat geen rendement oplevert, neigt te stijgen in een omgeving met lage rentetarieven.

“Er is een hele nieuwe groep detailhandelskopers,” aldus Nicky Shiels, hoofd van de metaalstrategie bij het in Genève gevestigde MKS PAMP SA.. “We denken dat dit op middellange tot lange termijn positief is, gezien het feit dat Costco erin is geslaagd om nieuwe kopers naar de edelmetaalsector te trekken.”

Costco begon in juni 2023 met de verkoop van goudstaven in winkels in de VS en op zijn website. De Zwitsers gemaakte 24-karaats staven zijn klein — ongeveer zo groot als de mini-chocoladerepen die met Halloween worden uitgedeeld, maar niet zo dik — en zijn verpakt in karton en plastic. Hoewel de winkelketen niet onthult hoeveel het verkoopt, toont de ophef onder klanten in de winkels en op het internet een beeld van de populariteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *