Goudprijs kan op korte termijn verder corrigeren, maar potentieel blijft groot op langere termijn

De recente goudrally zal aan kracht verliezen, maar sterke fundamenten zullen de prijzen in 2025 en daarna in een hoog bereik houden, aldus econoom Diego Cacciapuoti van Oxford Economics.

In een recent rapport merkte Cacciapuoti op dat de prijsrally van goud de toch al optimistische verwachtingen van dat Oxford Economics heeft overtroffen.

“Nadat we de prijsconsolidatie in december 2023 hadden verwacht, hebben we ons consequent uitgesproken over het opwaartse potentieel van goud vanwege de sterke fundamenten, en begin juli hebben we onze longpositie op goudprijzen heropend”, zei hij. “De sterke structurele vraag – van centrale banken in opkomende markten en met name de PBoC – heeft de basis gelegd voor een zeer ondersteunende omgeving.”

Cacciapuoti waarschuwde echter dat zij geloven dat goudprijzen op korte termijn kwetsbaar zijn voor een verdere correctie.

“Dit komt doordat de rally is ondersteund door de daling van de reële rendementen, die de opportuniteitskosten van het aanhouden van niet-renderende activa zoals goud hebben verlaagd”, schreef hij.

“Rendementen blijven een leidraad bieden voor de richting aan de marges van goudprijzen, zelfs als de negatieve relatie tussen goudprijzen en Amerikaanse rendementen onlangs is verzacht door de toegenomen vraag naar veilige havens. Sinds april – toen de reële rentes piekten – hebben lagere rendementen goud consequent weer ondersteund.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *