Zilver is de hogere beta play bij de edelmetalen

Robert Minter, directeur van Investment Strategy bij abrdn, verwacht niet dat de centrale banken binnenkort zullen stoppen met hun aankoopprogramma’s voor goud, omdat ze blijven diversifiëren weg van de Amerikaanse dollar.

Hij wees erop dat centrale banken in opkomende markten slechts ongeveer 5% van hun buitenlandse reserves in goud houden, terwijl centrale banken in ontwikkelde markten ongeveer 12% van hun activa in goud houden.

Hoewel goud de meeste aandacht trekt, zei Minter dat hij ook optimistisch is over zilver en koper. Terwijl beleggers massaal op de AI-kar springen, zei hij dat maar weinig mensen aandacht besteden aan de infrastructuur die nodig is om deze nieuwe technologie aan te drijven.

Hij legde uit dat de wereld veel meer koper nodig zal hebben om aan de groeiende energievraag te voldoen.

Tegelijkertijd verwacht hij dat zilver daadwerkelijk beter zal presteren dan goud naarmate het momentum in de edelmetaalmarkt toeneemt.

“Als je kijkt naar de laatste drie rente cycli, in 2000 steeg goud met 57%, maar zilver steeg met 65%; in 2006 steeg goud met 235%, maar zilver steeg met 318%; en eind 2018 steeg goud met 69%, maar zilver steeg met 101%,” zei hij. “Zilver is de hogere beta play.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *