Goudprijs stijgt weer tot boven $2.500 per troy ounce

De prijzen van goud en zilver zijn opnieuw hoger, waarbij goud maandag stevig in de plus eindigde. De edelmetalen worden deels ondersteund door positieve dagelijkse marktelementen, waaronder hogere olieprijzen en een lichte daling van de Amerikaanse obligatierente.

De goudmarkt ziet ook technische aankopen vanwege een positieve grafiekpositie. Zilver wordt ook gesteund door wat short covering in de termijnmarkt en door koopjesjagers die instappen na de recente verkoopdruk. December goud steeg met $37,40 tot $2.514,10. September zilver steeg met $0,42 tot $28,01.

Metalenhandearen wachten op de belangrijkste Amerikaanse gegevens van de week: de producentenprijsindex voor juli op dinsdag en de consumentenprijsindex voor juli op woensdag. Verwacht wordt dat de PPI met 0,2% stijgt ten opzichte van juni en de CPI ook met 0,2% maand-op-maand. Het retailverkopenrapport van donderdag zal ook nauwlettend worden gevolgd door de markt.

Aziatische en Europese aandelenindexen waren gisteren gemengd maar toch over het algemeen in de plus. De Amerikaanse aandelenindexen eindigden de dag gemengd. De Amerikaanse aandelenindexen hebben zich sterk hersteld vanaf hun dieptepunten in augustus, maar de stieren zijn nog niet uit de gevarenzone.

De Nymex ruwe olieprijzen zijn gestegen en handelen rond $78,50 per vat. Een kop in DowJones Newswire van maandag luidde: “Olie stijgt licht terwijl markten zich voorbereiden op vergeldingsacties van Iran.” Het rendement op de benchmark 10-jaars Amerikaanse staatsobligatie ligt momenteel rond de 3,96%.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *