Goudprijs breekt met kracht door het niveau van $2.500

Goud beleefde vorige week een van zijn beste vijfdaagse periodes van het jaar en sloot af met een knal, met nieuwe recordhoogtes in zowel de spot- als termijnmarkten.

Spotgoud begon de week aan $2.429,49 per ounce, voordat de goudprijs scherp steeg tijdens de Aziatische en Europese sessies. Noord-Amerikaanse handelaren gingen verder waar hun Oosterse tegenhangers waren gebleven, toen goud verder steeg bij de opening van de Amerikaanse aandelenmarkt en om 9:30 uur EDT werd verhandeld op $2.452,10, met een verdere stijging naar $2.476,30 tegen 20:00 uur op maandagavond.

Het edelmetaal nam vervolgens een dag pauze en handelde dinsdag in een range tussen $2.458 en $2.478 per ounce tot woensdagochtend, toen Amerikaanse data het enthousiasme temperden en de spotgoudprijs daalde tot een dagelijks dieptepunt van $2.440 per ounce kort na 13:30 uur EDT.

Na in de vroege avond een piek van $2.467 te hebben bereikt, werd spotgoud opnieuw onder de $2.440 geduwd om 21:00 uur EDT, maar het herstelde zich snel naar het midden van zijn recente trading range.

De omstandigheden waren nu gereed voor een van de scherpste eendaagse goudrallies buiten een geopolitieke crisis om, toen goud in de nacht door meerdere weerstandsniveaus schoot, stijgend van $2.452,63 net na 3:00 uur EDT naar $2.494,07 bij de Noord-Amerikaanse opening. Na een korte terugval naar $2.481, nam de rally opnieuw een vlucht, dit keer aangewakkerd door teleurstellende cijfers over de Amerikaanse woningbouw.

Spotgoud brak vrijdag voor het eerst door het niveau van $2.500 per ounce kort voor 10:00 uur EDT, slechts een half uur na de Noord-Amerikaanse handelsessie en minder dan 90 minuten na de sombere woningbouwgegevens.

Na een terugval tot $2.479 per ounce, hervatte het edelmetaal zijn gestage opmars en brak definitief door de $2.500 net na 14:30 uur EDT. Maandagmorgen werd gehandeld rond $ 2.540.

De goudprijs is dit jaar bijna 20% gestegen te midden van de vraag naar veilige havens. De aantrekkingskracht van goud op investeerders geeft producenten zoals Alamos Gold (AGI) een impuls.

De CEO van het bedrijf, John McCluskey, zegt dat het bedrijf een stijging van de productie ziet over en voegde daaraan toe: op het moment dat de goudprijs stijgt, neemt onze productie toe en gaan onze kosten omlaag. Wat de resultaten alleen maar positief kan beïnvloeden.

Wat is de volgende stap voor het goud? McCluskey voorspelt dat het metaal tegen het einde van het jaar niveaus van ten minste $2.650 kan bereiken, waarbij de prijzen worden aangedreven door geopolitieke onrust, aankopen door centrale banken en zorgen over de Amerikaanse schuld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *