ING ziet goudprijs doorstijgen tot $2.700 in 2025

Ook de analisten van ING zijn positief over de goudprijs. Dit zijn enkele hoogtepunten van een recent verschenen rapport:

Fed Pivot zal goud versterken: Tijdens de recente conferentie in Jackson Hole maakte Fed-voorzitter Jerome Powell duidelijk dat de Federal Reserve op 18 september de rente zou verlagen. Goudprijzen zijn gestegen nadat Powell de verwachting bevestigde dat de Amerikaanse centrale bank snel zal beginnen met het verlagen van de rente. Lagere leenkosten zijn positief voor goud, omdat het geen rente oplevert. De vraag is nu hoe snel de Fed haar beleid zal versoepelen.

ETF-instroom zet door: De vraag naar goud-ETF’s heeft een opleving gezien, met vier opeenvolgende maanden van instroom. Goud-ETF-holdings nemen doorgaans toe wanneer de goudprijzen stijgen. Hoewel de holdings in 2024 afnamen, zijn de spotprijzen voor goud gestegen naar nieuwe hoogten. Sinds mei zijn de ETF-stromen weer positief.

Vraag naar goud door centrale banken neemt toe: De vraag naar goud door centrale banken nam in juli toe, ondanks de prijsstijgingen. Netto-aankopen door centrale banken verdubbelden tot 37 ton, een stijging van 206% maand-op-maand, met kopers zoals de Nationale Bank van Polen, de Centrale Bank van Oezbekistan en de Reserve Bank van India.

Prognose: De analisten verwachten dat de langverwachte renteverlaging van de Fed goud naar nieuwe hoogten zal stuwen, met geopolitieke spanningen en de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de opwaartse trend tot het einde van het jaar zullen ondersteunen. Zij voorspellen dat goud gemiddeld $2.580 zal bedragen in het vierde kwartaal van 2024 en gemiddeld $2.700 in 2025.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *