Rally bij de edelmetalen gaat onverminderd verder, zilver schiet wakker

Edelmetalen beleven een sterke rally na sectorondersteunende maatregelen vanuit China, waarbij goud nieuwe recordhoogtes bereikt, terwijl zilver en platina hun recente kracht blijven uitbouwen, aldus analist Vladimir Zernov van FX Empire.

Goud betrad dinsdag opnieuw onbekend terrein nadat de Chinese centrale bank haar leentarieven had verlaagd en ook de verplichte reserveverhouding voor commerciële banken had verlaagd, in een poging de stagnerende economie van het land te stimuleren. De stijging zette zich woensdag onverminderd verder.

“Als goud zich boven het niveau van $2.650 weet te vestigen, zal het richting $2.700 gaan,” voorspelde Zernov, maar hij waarschuwde ook dat “de RSI zich in overbought-territorium bevindt, waardoor de kans op een correctie toeneemt.”

Spotgoud steeg de hele middag verder en werd voor het laatst verhandeld op $2.659,47 per ounce, een stijging van 1,17%, na een nieuw record van $2.661,28 te hebben bereikt net voor 15:30 EDT. Woensdagmorgen stond de goudprijs boven $2.682.

Wat zilver betreft, merkte Zernov op dat het grijze metaal ook de bovenkant van de weerstand uitdaagde, waarbij handelaren wedden dat de nieuwste stimuleringsmaatregelen van China de industriële vraag zullen stimuleren.

“Als zilver zich boven de weerstand van $31,45 – $31,75 vestigt, zal het richting het volgende weerstandsniveau bewegen, dat zich in het bereik van $34,00 – $34,25 bevindt,” zei hij.

Zilverprijzen behielden dinsdag ook hun kracht, waarbij spotzilver boven de $32 bleef en voor het laatst werd verhandeld op $32,189 per ounce, een stijging van bijna 5% op de dagelijkse grafiek.

Platina heeft ook terrein gewonnen te midden van de brede rally in de edelmetalenmarkten en profiteert ook van de verwachting dat de stimuleringsmaatregelen van China de industriële vraag naar het metaal zullen aanjagen.

“Een succesvolle test van de weerstand bij $975 – $985 zal de weg vrijmaken voor een test van het volgende weerstandsniveau bij $1.020 – $1.030,” zei Zernov.

Platinaprijzen stegen dinsdag gestaag zonder noemenswaardige correcties en werden voor het laatst verhandeld op $987,26, een winst van 3,07% tijdens de sessie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *