Correctie op de goudmarkt kan alleen maar gezond genoemd worden

De goudmarkt blijft onder druk staan, maar ervaart geen sterke verkoopgolf nu voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, wijst op een gematigd tempo in de versoepelingscyclus van de Federal Reserve. Vanmorgen kostte een troy ouce goud iets minder dan $2.660.

Powell had een relatief positieve toon en merkte op dat “de economie in goede staat verkeert.” Hij gaf weinig vooruitzichten voor het monetaire beleid.

“Met het oog op de toekomst, als de economie zich in grote lijnen ontwikkelt zoals verwacht, zal het beleid na verloop van tijd verschuiven naar een meer neutrale houding. Maar we volgen geen vooraf bepaalde koers. De risico’s zijn tweezijdig, en we zullen onze beslissingen per vergadering nemen. Terwijl we aanvullende beleidsaanpassingen overwegen, zullen we de binnenkomende gegevens, de veranderende vooruitzichten en de balans van risico’s zorgvuldig evalueren,” zei Powell in zijn voorbereide opmerkingen.

Dit zijn de eerste opmerkingen van Powell sinds de Amerikaanse centrale bank de rente met 50 basispunten heeft verlaagd. Powell sprak tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de National Association for Business Economics in Nashville, Tennessee.

“Onze beslissing om ons beleidsrente met 50 basispunten te verlagen, weerspiegelt ons groeiende vertrouwen dat, met een gepaste herijking van ons beleid, de sterkte op de arbeidsmarkt kan worden behouden in een context van gematigde economische groei en een inflatie die op een duurzame manier naar 2 procent beweegt,” zei hij.

Powell herhaalde zijn optimistische kijk dat de Fed de tijd kan nemen bij het versoepelen van het monetaire beleid.

“Als de economie meer vertraagt dan we verwachten, kunnen we sneller verlagen. Als het minder vertraagt dan we verwachten, kunnen we langzamer verlagen, en dat is echt wat het zal bepalen. Maar ik denk dat we er vanuit een basisscenario naar kijken als een proces dat zich over een bepaalde tijd zal afspelen, niet iets wat we snel moeten doen,” zei Powell.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *