Winstnemingen op beperkte schaal op goudmarkt

De goudprijzen zijn woensdag wat lager gedoken in de Amerikaanse handel, door winstnemingen en liquidatie van long posities op korte termijn door futurehandelaren. Toch lijkt er een betrouwbare bodem onder de markt te liggen, en het is waarschijnlijk dat stieren op een gegeven moment snel op de dip willen kopen. Een herstel van de Amerikaanse dollarindex was gisteren ook een negatieve factor voor de edelmetalenmarkten. Zilverprijzen zijn vandaag iets hoger. Decembergoud stond donderdagmorgen $18,20 lager op $2.675,80, terwijl decemberzilver $0,283 hoger stond op $31,90.

 

Het mijden van risico’s bleef midden in de week hoog, na het afvuren van 180 raketten door Iran op Israël op dinsdag. Israël heeft vergelding beloofd. Een Associated Press-kop van vandaag windt er geen doekjes om: “De oorlog breidt zich uit over het Midden-Oosten; de vraag is nu: in hoeverre kan deze worden ingeperkt?” De historisch roerige maand oktober voor de aandelenmarkten begon zoals verwacht.

De Bank of England heeft gisteren een studie gepubliceerd waarin wordt gesteld dat een enquête onder haar banken aangaf dat een recordaantal geopolitiek als het grootste risico ziet, wat scherpe correcties” in de aandelenmarkten en andere markten kan veroorzaken.

De belangrijkste valutamarkten vandaag laten een gematigde stijging van de Amerikaanse dollarindex zien. De Nymex-olieprijzen zijn iets hoger en handelen rond $70,00 per vat. De olieprijzen zijn gisteren rond het middaguur flink gedaald nadat er berichten kwamen dat OPEC-plus van plan is zijn productieverlagingen terug te schroeven. Een rapport van DowJones Newswires had als kop: “Zorgen over de vraag naar olie zullen de prijsstijgingen op de lange termijn beperken.” 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *