De communistische volksrepubliek Wallonië

In een interview zegt Pierre Wunsch ( gouverneur NBB ) dat Wallonië dicht bij een communistisch regime staat. Volgens Wunsch staat Wallonië voor de periode 2020-2021 dichtbij de 70% publieke uitgaven. De reacties van de politici ter linkerzijde waren heftig maar allemaal naast de kwestie. De reacties kwamen hier op neer  : \”Wunsch moet zwijgen\”. Wallonië heeft inderdaad erg veel kenmerken van een communistische staat. Een sterk centraal gezag, sterke vakbonden, een linkse openbare omroep, een torenhoog overheidsbeslag, sterke linkse partijen EN erg veel armoede… Maar het kan nog erger, Wunsch durft te suggereren dat de overheid moet krimpen. Waalse politici horen het donderen in Keulen.

Een wat minder gekend kenmerk van een communistisch land is dat zij een kapitalistische partner nodig heeft om te overleven of het gaat er aan toe zoals in Noord-Korea. Communisme legt de private markt dermate aan banden dat er nooit voldoende waarde creatie kan worden en er moet dus een externe geldschieter zijn. Voor Wallonië is deze geldschieter Vlaanderen, maar dat wist u ondertussen wel. Zo lang België en andere Zuid-Europese landen het voorbeeld van Nederland en Duitsland ( = krimpende overheid ) niet willen volgen zal er nooit een duurzame economische heropstanding zijn. Met de COVID-pandemie ziet links haar kans schoon om een nog grotere overheid af te dwingen, wat ook zal gebeuren onder de toekomstige Vivaldi regering. Onze toekomst ziet er niet goed.

U kan het interview met Pierre Wunsch nalezen op : https://www.standaard.be/cnt/dmf20200701_96446999