Wat te denken van de nieuwe regering ?

Na ongeveer 500 dagen treuzelen heeft België een nieuwe regering met Alexander De Croo ( Open VLD ) als eerste minister. De nieuwe ploeg is een samengaan van Vlaamse en Waalse groenen, socialisten en liberalen aangevuld met CD&V. In essentie is deze een ploeg een monstercoalitie tegen de twee grootste partijen van het land, met name de NVA en het Vlaams Belang.

Het regeerakkoord is duidelijk wat betreft de geplande uitgaven, bv hogere minimumpensioenen maar heeft geen concreet plan hoe ze de hogere uitgaven zullen financieren. Mij is het een raadsel wat de liberalen heeft bezield om met wel zeer linkse partijen in zee te gaan. Elke politieke familie kreeg een stuk van de taart. De groenen zijn tevreden met statiegeld op plastic flessen. Een meer humaan migratiebeleid wordt beloofd, m.a.w een eufemisme om meer migranten toe te laten in België. De nieuwe regering telt maar liefst 15 ministers en 5 staatssecretarissen. Een waterhoofd voor een land van 11,4 miljoen mensen. De nieuwe ploeg wordt samengesteld met mensen wie niet opgewassen is tegen hun taak of gewoon niet competent zijn zoals bv Sammy Mahdi (CD&V).

Gelukkig heeft de nieuwe ploeg ingezien om Kristof Calvo ( Groen ) geen ministerpost te geven. Je moet de oppositie geen extra munitie geven.
Ze zullen het al vrij gemakkelijk hebben. Ze zijn talrijk en een regering is zo sterk als z\’n zwakste schakels. En de zwakke schakel is de CD&V die het vijfde wiel aan de wagen is. Het is en blijft een monstercoalitie waar liberalen en linksen elkaar wel moeten vinden. Vroeg of laat loopt fout af. De buitenlandse pers is vrij streng voor de nieuwe regering.

Van uit het standpunt van Oostenrijkse monetaire school is de nieuwe ploeg fout bezig. De overheid wordt opnieuw groter terwijl een steeds grotere overheid nefast is voor ons burgers ( kijk naar Wallonië ). Het is best mogelijk dat bij een steeds groter overheidstekort de financiële markten onze nationale schuld gaan viseren en dat we in Griekse toestanden gaan belanden.
Na enkele maanden zal blijken dat de belastingen gaan stijgen, we meer migranten zullen hebben, dat de prijs van elektriciteit fors hoger zal liggen. Dat we een nog minder veilige samenleving zullen hebben, dat de betutteling nog groter zal worden en dat de vrije markt verder zal gewurgd worden. Finaal zal de vrijheid van meningsuiting verder gefnuikt worden wat misschien nog ergste is.

De Vlamingen zullen moeten zwijgen, betalen en buigen. Het is niet uitgesloten dat deze regering de kiem legt voor een onafhankelijk Vlaanderen. Want iemand met historische kennis weet dat België ook ontstaan is uit een monstercoalitie tussen Katholieken en liberalen.

Herhaalt de geschiedenis zich opnieuw ?