Duitsers doen een run op goud en zilver.

Belangrijk nieuws van onze buurmensen, de Duitsers. Een rondvraag bij belangrijke verkopers van goud en zilver meldt een aanzienlijke stijging van de verkoop van goud en zilver. Soms is er zelf sprake van een verdubbeling van de verkoop. De run op goud en zilver heeft zowel betrekking op munten en staafjes en gebeurt zowel online als fysiek. Dixit een verkoper van edelmetalen, \”ongetwijfeld is de nakende sluiting van niet essentiële winkels, wegens COVID, zeker een verklaring voor de stijgende verkoop\”.

Maar ook de online verkoop neemt hand over hand toe.


Het moet gezegd worden dat sedert de hyperinflatie tijdens de Weimar periode de Duitsers een trauma hebben rond inflatie en hyperinflatie. De kopers van goud en zilver willen hun koopkracht niet langer opslaan in euro\’s maar wel in edelmetalen en gelijk hebben ze. Merk op dat Umicore (producent van o.a. edelmetalen) op haar zilverstaafjes \”Feinsilber\” drukt en niet \”Fine Silver\” of \”Argent Pure\”. Umicore kent haar klanten en dat zijn onze Oosterburen. Ook de Bundes Bank (Duitse Centrale Bank) heeft op de VS na de grootste voorraad aan goud ter wereld. In de Duitse cultuur is het geven van goud en zilver bij belangrijke gebeurtenissen een normale zaak, helaas  is dat in België niet het geval. Wanneer de monetaire reset wordt uitgevoerd staan zowel de Duitsers en hun overheid er veel beter voor dan onze Belgische overheid en bevolking.

https://www.goldreporter.de/german-retailers-report-run-on-gold-and-silver/english/98177/