Doelsparen met goud

Veel Vlamingen proberen te sparen en een aantal lukt daar best aardig in. Het probleem bij sparen is dat het niet altijd duidelijk is waarin je je uitgestelde koopkracht moet in opslaan, laat staat hoeveel je moet sparen om bijvoorbeeld behoorlijk te kunnen leven wanneer je gepensioneerd bent. Wanneer je bijvoorbeeld 40 jaar bent en je spaart op een verliesboekje, (kasbon, obligatie, levensverzekering enz…) dan kan je er vrij zeker van zijn dat de inflatie je spaarinspanning teniet zal doen. Met goud ligt dat anders. Goud bewaart over een langere periode je koopkracht. Bij sparen is het essentieel een goede koopkrachtdrager te vinden. Want papiergeld werkelijk een slechte opslagplaats voor je koopkracht, hoe zou het ook anders kunnen, het is een 100% overheidsproduct.

Hoe doe je praktisch aan doelsparen met goud ? Bij dit voorbeeld gaan we er van uit dat je stopt met werken op 65 jaar en dat je nog 20 jaar zal leven. Het komt er op neer dat je probeert 12 (maanden) x 20 (jaar) = 240 gouden munten te sparen. Zo kan je gedurende 20 jaar iedere maand een gouden munt verkopen en maakt dit aan mooie aanvulling bij het pensioen en eventueel ontvangen dividenden. Deze mooie aanvulling kan het verschil maken tussen sober en een aangenaam leven. Sparen via het verliesboekje kan niet op tegen deze formule wegens koopkracht verlies en de onzekerheid welk bedrag je moet sparen. Sparen via gouden munten (bv Belgisch 20 frank stuk) geeft een structuur en een doel bij het sparen.

Voor de nieuwe lezer, hier op deze blog spreken we consequent over het verliesboekje wanneer we eigenlijk het spaarboekje bedoelen.

Voor iedereen : Bij The House werken we aan een nieuwe formule om te kunnen sparen via goudmuntjes. Binnenkort meer nieuws !!