Willems wake-upcall

Zat jij maandagavond óók op het tipje van je stoel te kijken naar Willem Middelkoop? Neen? Ah zo, je zat op je dak, je zonnepanelen te demonteren … Dan compenseren wij jou hier en nu voor deze gemiste kans, dankzij onze Terugdraaiende Teller, waardoor je kan terugkijken naar dit RTL Z-interview met Willem.

Must see Middelkoop

Oei? Je kent Willem Middelkoop niet? Nou nou nou … In kringen van edelmetaal- en grondstoffenkevers is Willem anders geen onbekende. Op Wikipedia vernemen we dat hij een Nederlands publicist, ondernemer en voormalig beurscommentator is, maar de meesten kennen hem als bezieler van het ‘Commodity Discovery Fund’, als auteur van bestsellers als ‘Als de dollar valt’ (2007) en ‘The big reset’ (2014), én als begenadigd storyteller over het financieel-economische systeem, en dan vooral over het verval ervan.

En maandag was er dus dit interview van een dik uur (hier te bekijken).

Funshoppen

Kuier gerust door het volledige uur en een kwart, hoor, zéker doen, maar wij delen de vitrines al even netjes voor je op.

In de inkom, zo’n 10 minuten lang, licht Middelkoop een tip van een sluier. Daarna maakt hij wat reclame voor eigen winkel, het ‘grondstoffenontdekkingsfonds’ (dat overigens goed blijkt te draaien).

Op minuut 14’ passeer je het pashokje van bitcoin en goud, op minuut 24’ neem je via de almaar stijgende beurzen de lift naar mogelijke hyperinflatie en vanaf minuut 30’ daal je dan terug ondergronds, in de mijnen en de exploratiebedrijven, en legt Willem enkele ‘case studies’ voor jou op de toonbank, waaronder De Grey Mining.

Zo, dat waren de eerste vijftig minuten in je winkelmandje. Leuk je oren en je ogen de kost gegeven, maar trek die vooral wat opener vanaf minuut 54’, wanneer Ome Willem zijn Grote Reset-kostuum aantrekt.

Spoiler alert

Wel even waarschuwen toch, want hieronder volgt een quote uit het interview. Niet dat we die laatste twintig minuten van de video hier full monty gaan uitschrijven, maar déze willen we je niet onthouden. Op 58’30” krijg je letterlijk dit op je boterham: “De autoriteiten gaan deze crisis gebruiken om te zeggen: ‘Zonder corona was het pensioenprobleem niet ontstaan, zonder corona was het dollarprobleem niet ontstaan.’ (…) Weet je wat een big reset is? Alle pensioenfondsen nationaliseren in Europa, alle banken nationaliseren in Europa, een nieuw digital currency lanceren door de ECB waarbij wij als burgers meteen een directe wallet hebben bij de ECB. (…) Ik zeg niet dat deze alle drie gaan gebeuren, maar dat zijn veranderingen die je je niet had kunnen voorstellen zonder een grote crisis.” (O, jij wist dit al? Awel, nu weet je het nóg eens. Tijd dus … om ernaar te handelen, zouden wij zo zeggen.)

En geen nood, naast dit citaat hangen er nog andere koopjes van kapstokken in dat videorek. Bijvoorbeeld hoe ‘het’ ons als duurzaam of groen of inclusief wordt ‘gespind’,  of waarom het bedrijfsmodel van Amerika niet meer werkt, en enkele Q&A over het UBI (Universal Basic Income) en MMT (Modern Monetary Theory).

 

En?

De hele video uitgezeten?

Dan laten we je nu. Kan je

met je zonnepanelen naar het containerpark.

 

 

*

BRONARTIKEL

https://www.onlineseminar.nl/rtlz/webinar/37489/2021-willem-middelkoop-kijkt-vooruit/#watch-player

https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Middelkoop

*

Disclaimer

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele uitnodiging of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen of tot aan- of verkoop van bepaalde financiële of andere producten. Iedere belegging die jij overweegt, moet je zelf toetsen aan je persoonlijk beleggersprofiel of moet je bespreken met je bankier of beleggingsadviseur. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kan je inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van je beleggingen kan fluctueren.  In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.