Brave Nieuwe Wereld

Nog net vóór we wakker worden in die andere Brave New World doen we onze lezers graag al eens klikken, zoals de technocratie het ons voorschrijft!

Klik dus hier maar door naar het YouTubekanaal De Nieuwe Wereld. En dan zeker op dit interview met Kees De Kort, macro-econoom en ons nog bekend van de column ‘de Korte berichten’ hier op consul-fund.be.

De eerste helft van het interview (van eind december 2020) gaat over het coronavirus. Bekijk je of bekijk je niet, dat doe je immers uit vrije wil, nu dat nog kan, en wij, wij onthouden ons van commentaar. (Zwijgen is óók een uiting van vrije mening.)

Wél doen we je kijken vanaf minuut 32’10’’, wanneer Kees het over het financieel-economische plaatje heeft. Bon, grotendeels betrokken op Nederland, maar vervang ‘Nederland’ af en toe gewoon door ‘België’ of ‘Vlaanderen’, en dan snap je het plaatje wel. Zo refereert Kees bvb naar ‘Wopke’, en da\’s Wopke Hoekstra, minister van Financiën (CDA) in het kabinet-Rutte III (enfin, ex-III). En als Kees het over een zzp’er heeft, dan bedoelt hij een ‘zelfstandige zonder personeel’, een startende ondernemer bvb, of een eenmanszaak, een freelancer, …

Enkele hot topics (sleep daar gewoon naartoe in de tijdsbalk):

– 40’50”: komt er schuldherstructurering?

– 45’30’’ : over ongelijkheid tussen generaties, de schuldenberg en de exploderende huizenprijzen, en de maatschappelijke impact hiervan

– 54’ : vooruitzichten 2021: doormodderen? Of schoon schip maken?

 

Wat wij ervan denken?

Ach, we citeren gewoon Kees zelf, tegen zijn interviewer: “Je moet je voorstellen, Ad, we zitten hier in Leiden, en jouw huis staat strak in de lak, maar de palen staan gewoon te verrotten, dat is al jaren lang aan de gang. Iedereen gooit maar verf, we verven de kozijnen, we verven de deuren, … Iedereen die langs loopt, denkt ‘Jeezes, wat ziet het er goed uit’. Maar … Wanneer kraken de palen? Dát is wat er aan de hand is in de wereldeconomie.”

 

 

Bronartikels

https://www.youtube.com/channel/UC2LdCiAsuXTM5KxqScV_V8g/videos

https://www.youtube.com/watch?v=VEP3yts4q2g

https://consul-fund.be/de-korte-berichten/

*

Disclaimer

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele uitnodiging of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen of tot aan- of verkoop van bepaalde financiële of andere producten. Iedere belegging die jij overweegt, moet je zelf toetsen aan je persoonlijk beleggersprofiel of moet je bespreken met je bankier of beleggingsadviseur. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kan je inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van je beleggingen kan fluctueren.  In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.