Rookgordijntje met zilveren rand

Mogen we nog even terugkomen op de blogpost ‘Een Silver Squeeze die er (nog) geen is !’ ?

Het zit namelijk zo.

Hét voorpaginanieuws deze week? Elon Musk tweet dat zijn bedrijf, Tesla, voor anderhalf miljard dollar aan bitcoin heeft gekocht. Waarop de cryptomunt meteen naar haar hoogste koers ooit springt. En dat terwijl ‘onzen Elon’ op 20 december 2020 (dus nog geen twee maand geleden) verguizend tweet: “Bitcoin is almost as bs as fiat money.” (vertaald: “Bitcoin is bijna zo kak als fiatgeld”)

Waarna Elon in januari zowaar een concurrent van bitcoin begint op te vrijen: cryptomunt dogecoin (ook ‘doge’ genoemd), die daarop, uiteraard, óók topkoersen opzoekt.

En eind januari zorgt onzen Elon mee voor de squeeze in de koers van murw geslagen aandelen als GameStop en Signal (waarop trouwens een ànder, gelijknamig aandeel gaat stijgen – het hele financiële systeem aan het lachgas …).

En euh … waarom beginnen wij hier nu over bitcoin?, doge?, GameStop?

Wel, omdat we een link willen leggen naar …

Naar?

Wel, óns zou het niet verwonderen – of is dit vergezocht? – mochten al die ‘pump tweets’ van onzen Elon eigenlijk bedoeld zijn om de aandacht af te leiden en hot money weg te trekken uit een ándere squeeze. Eén waarover Elon met geen tweet gerept heeft. Iets dat Elon niét meegesqueezed heeft …

Rarara?

Juist.

#silversqueeze

Want wie-o-wie wil er absoluut NIET dat de prijs van fysiek zilver stijgt?

Wie heeft vandaag, morgen en overmorgen, naast lithium en andere steeds zeldzamere grondstoffen, een pak zilver nodig?

Inderdaad. Tesla. En Tesla’s dochterbedrijf SolarCity, dat zonnepanelen produceert. Panelen die Elon ook van doen heeft voor zijn ruimtevaartspeeltje SpaceX

En dus hebben wij een donkerbruin vermoeden dat Elon tweet over alles-behalve-zilver, om het zeker niet te moeten hebben over … zilver. Soms moet je als belegger of investeerder gewoon luisteren naar wat niét wordt gezegd. Of, om het met Elon te zeggen: spreken is bitcoin, zwijgen is zilver.

Trouwens. Je moet er het pas verschenen jaarverslag (2020) van Tesla hier eens op nalezen. Bovenaan bladzijde 23 staat expliciet de bitcoinaankoop voor anderhalf miljard dollar vermeld: “we invested an aggregate $1.50 billion in bitcoin”.

Maar waar iedereen en zijn schoonmoeder óver gelezen heeft, dat is de zin vlak daarvóór, en die luidt (we citeren hier de volledige paragraaf en zetten die zin in vetjes):

In January 2021, we updated our investment policy to provide us with more flexibility to further diversify and maximize returns on our cash that is not required to maintain adequate operating liquidity. As part of the policy, which was duly approved by the Audit Committee of our Board of Directors, we may invest a portion of such cash in certain alternative reserve assets including digital assets, gold bullion, gold exchange-traded funds and other assets as specified in the future. Thereafter, we invested an aggregate $1.50 billion in bitcoin under this policy and may acquire and hold digital assets from time to time or long-term.”

Gelezen?

Gold bullion”, niemand?

En “other assets as specified in the future” …, óók niemand?

Echt niet?

Wij denken dat Elon die ‘other assets’ misschien wel bewust niét bij naam noemt.

Zodat niet iedereen en zijn schoonmoeder morgen naar de zilverwinkel spurt.

En de prijs van zilver opdrijft.

Dus. Doe alsof je niet gehoord hebt wat Elon niet gezegd heeft.

En loop dus morgen zeker niet naar de zilvershop.

Want hey, we willen Elon toch niet op kosten jagen, hé?

 

Uitsmijter

Nog een doordenkertje, om af te sluiten.

Tesla kocht dus voor anderhalf miljard dollar aan bitcoin.

Mogen we jou iets vragen, Elon?

Wanneer precies kocht Tesla die bitcoins?

En tegen welke prijs?

En bij die tweet op maandag 8 februari, Elon, kwam je toen niet heel even in de verleiding een heel klein beetje ervan (of misschien alles) alweer te VERkopen?

Want da’s toch wat slim geld doet, hé?

Sell het ene high,

en buy dat andere low.

 

 

*

Disclaimer

Wij weten niet waar de prijs van fysiek zilver naartoe gaat. Kan stijgen, kan dalen. Informeer je, googel en lees en herlees hierover. DYH, gelijk ze zeggen. Do Your Homework. En investeer altijd met geld dat je kan missen.

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele uitnodiging of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen of tot aan- of verkoop van bepaalde financiële of andere producten. Iedere belegging die jij overweegt, moet je zelf toetsen aan je persoonlijk beleggersprofiel of moet je bespreken met je bankier of beleggingsadviseur. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kan je inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van je beleggingen kan fluctueren.  In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.