Centrale bank van Hongarije koopt veel goud bij

In een recent persbericht laat de centrale bank van Hongarije weten dat haar goudreserves fors zijn gestegen (maal 3) tot maar liefst 94,5 ton. De reusachtige aankoopt zorgt er voor dat het land op de 36ste plaats komt van centrale banken die goud aanhouden (voordien plaats 56).   Het artikel legt op een eenvoudige en rationele manier uit waarom er  voor goud wordt gekozen. Er wordt o.a verwezen naar het Coronavirus en de monetaire stabiliteit van het land.

Voor de meerwaardezoeker onder ons, het artikel vermeldt iets waar bijna niemand over praat, namelijk goud aangehouden door een centrale bank tegenover het aantal inwoners van het betrokken land. De centrale bank van Hongarije houdt 0,31 ounce goud aan per capita en is daarmee koploper in de EU. Bij deze wordt nog eens aangetoond hoe schaars goud wel is.

De nationale bank van België heeft er niets van begrepen want er wordt al lang geen goud meer bijgekocht, laat staat dat het goud wordt teruggebracht naar België.

Om de financiële crisis en de komende inflatie te overleven volstaat het, het voorbeeld van de centrale banken te volgen en goud aan te kopen en vooral bij te houden.

https://www.mnb.hu/en/pressroom/press-releases/press-releases-2021/magyar-nemzeti-bank-triples-hungary-s-gold-reserves-to-94-5-tons