Tien maanden later

Herinner je je onze blogpost \’Tweep van de week\’ nog, ginds in augustus 2020?

David Hunter. Zegt die naam je nog iets?

De S&P500 stond toen, in volle wereldwijde coronacrisis, op een 3400 punten, of al meteen zo’n 50% hoger dan het coronadieptepunt in maart 2020. En die Hunter voorspelde – bloedserieus tegen de main stream financiële analisten in – dat de S&P gewoon zou blijven doorstijgen, tot 4200 à 4600 punten. Waanzin, dachten velen.

Maar, ja hoor, zopas, begin juni 2021, balanceerde de S&P op … 4250 punten.

De jongste dagen zit er wat sleet op die stijging. En heeft David Hunter zijn koersdoelen bijgesteld. Maar niét naar beneden.

Op 17 juni jl. twittert hij immers letterlijk het volgende: “Semis look great. FAANGs look great. Industrials look great. Homebuilders look great. I think the market is ready to move into the final melt-up stage & these groups all heading to higher highs & will be among the leading performers. S&P to 4700+, Nasdaq to 17,000, DJIA to 38,000+.

Zou het? Of eerder zou ’t, een hele grote korrel?

Want herinner je je zijn koersdoelen voor goud en zilver nog, óók toen in augustus vorig jaar? We schreven: ‘Toch ziet Hunter goud, in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen (begin november), terugbouncen en zelfs doorstijgen tot zo’n 2300 USD, zilver naar pakweg 35 USD.

Wel, daar zat Hunter dus grandioos fout. Want – ondanks de tijdelijke #silversqueeze naar de 30 usd, dat wel, ja – kende goud sinds zijn piek, ook al in augustus van vorig jaar, alleen maar geleidelijke afkalving, tot nu onder de 1800 usd/ounce.

Wat Hunter daarvan vandaag denkt?

Wel, op 18 juni jl. (terwijl goud nog maar eens een klap voor de kop krijgt) twittert hij koppig:

I remain very bullish gold & silver & the miners. I expect a strong summer into fall. Targets remain gold $2500,silver $45-$50,GDX $60,GDXJ $100,SIL $75 & SILJ $35.

Dus goud deze zomer nog van pakweg 1800 usd naar 2500 usd!? En zilver verdubbeld?

Dán gaan alle Consul Fund-lezers naar Lourdes!, toch?

En op 19 juni twittert Hunter zelfs: “Gold has a lot of upside ahead & will be a leader during the inflationary recovery that follows the bust. As I have said often, I am forecasting gold to $10,000+ for later in the decade.

Die ‘bust’, dat was het voorbije jaar (en is nog altijd) Hunters stokpaardje.

Want, zoals we toen in ‘Tweep van de week’ al postten, voorziet Hunter, na die laatste meltup van de beurzen straks, een deflatoire ineenstorting. Waarbij én de beurzen én grondstoffen én goud en zilver een pak rammel krijgen. Voor de beurzen gewaagt Hunter nog altijd van een pandoering van … min 80% …

Trigger voor die ‘bust’?

Alle inflatiehypes van de jongste maanden ten spijt (en bizar genoeg in lijn met de Federal Reserve, die die inflatie maar ‘voorbijgaand’ vindt) orakelt Hunter dat we straks een deflatoire implosie zonder voorgaande om de oren krijgen. En dáárna pas een ouderwetse periode van inflatie, ene van het stagflatoire soort: amper groei, maar dubbele inflatiecijfers (Hunter denkt zo’n 15à20%), waarop grondstoffen en edelmetalen veerkrachtiger zouden (moeten) reageren dan de aandelenmarkt.

 

Zoals altijd, niet ónze woorden, maar je weet alvast waarvan wakker te liggen vannacht.

 

 

 

*

Disclaimer

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele uitnodiging of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen of tot aan- of verkoop van bepaalde financiële of andere producten. Iedere belegging die jij overweegt, moet je zelf toetsen aan je persoonlijk beleggersprofiel of moet je bespreken met je bankier of beleggingsadviseur. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kan je inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van je beleggingen kan fluctueren.  In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.