NBB : de wereldwijde schuldenlast…

Onderaan het artikel kan u klikken op een link die u brengt naar een studie van de Nationale Bank van België (NBB) m.b.t de immer stijgende mondiale schuldenlast.

Met berichten van centrale bankiers is het altijd opletten want zij maken zeker en vast deel uit van de leugenpers. Een van de doelstellingen van de centrale bankiers is dat de bevolking het papiergeld-circus moet blijven geloven.

De huidige studie van de NBB erg verrassend. In het artikel maakt de NBB eerst een historische schetst van overheden die steeds schulden hebben aangemaakt. Maar sedert de crisis van 2008 en COVID19 is het hek van de dam. De NBB waarschuwt terecht dat de schulden-spiraal onhoudbaar is geworden, zowel voor bedrijven, gezinnen en de overheid. Want schuld is nu eenmaal schuld, onafgezien waar deze zich precies bevindt.

Naar het einde van het artikel neemt de geloofwaardigheid weer af. De NBB denkt dat het probleem van de schuldenlast niet via inflatie zal worden opgelost zoals in het verleden zo vaak werd toegepast. Ook denk zij dat financiële repressie ( lees hogere belastingen ) geen schijn van kans maakt… Over een echte oplossing, een fundamentele oplossing van het schuldenprobleem wordt niet gesproken.

Oordeel voor u zelf en doe aan vrij onderzoek, hieronder prijkt de link naar de studie van de NBB.

https://www.nbb.be/nl/artikels/de-wereldwijde-schuldenlast-sky-limit