Wallonië : een ongeluk komt nooit alleen

Wallonië werd hard getroffen door een natuurramp onder de vorm van een extreme neerslag  en bijgevolg enorme overstromingen. De ravage is niet te overzien, duizenden auto\’s werden vernield, huizen werden beschadigd, er vielen doden, mensen zijn hun huisraad kwijt, enfin een tranendal om u tegen te zeggen. De natuurramp werd nog erger gemaakt omdat de Waalse overheid naliet de waarschuwingen van een naderde natuurramp au sérieux te nemen.

Ondertussen blijven de diverse bestuurslagen naar elkaar kijken, wie wat moet doen. Het Rode Kruis, de gemeenten, de Federale Overheid enz… zij kijken er naar en schieten niet echt in actie. Ondertussen zijn er plunderaars verschenen op de getroffen plaatsen en wordt de lokale bevolking vooral gesteund door vrijwilligers.

Di Rupo vlucht snel vooruit en zet de verzekeraars onder druk om met extra geld over de brug te komen. Steeds meer komen er cijfers aan de oppervlakte dat Wallonië failliet is. Sommige bronnen spreken van een schuld van maar liefst 180% van het BNP.

De natuurramp legt bloot wat tot op heden niemand kon.

De keizer is naakt.

Wallonië is een helaas rotte barak en de natuur heeft de voordeur ingetrapt. Nu is het wachten tot het huis helemaal instort. De Walen verdienen een beter bestuur. Helaas heeft 100 jaar socialisme en Keniaans gezwets hen tot een paria-staat gebracht.

Mijn inziens is de huidige toestand in het Zuiden van het land nogmaals een bewijs dat we in dit land te veel overheid hebben die bovendien slecht werk levert.

Het is een kwestie van tijd vooraleer er een ratingbureau de schuld van Wallonië brandmerkt en de financiële markten zullen onraad ruiken. De Waalse brand kan snel overslaan naar het federaal niveau en dat is volkomen terecht. Ondertussen blijft de natuur tekeer gaan, ook in het zuiden van Europa. Wallonië is geen alleenstaand geval. De combinatie van Covid en natuurrampen zouden wel eens de katalysator kunnen zijn van een nieuwe schuldencrisis zoals de Grieken hebben gehad in 2008.

 

Goud en zilver maken deel uit van je bescherming tegen onheil en financieel geknoei van een overheid waarvan de bevolking het slachtoffer is.

koop goud en zilver via www.the-house.be