Voormalige goudhandelaren van Deutsche Bank veroordeeld.

Voormalige goudhandelaren van Deutsche Bank veroordeeld voor frauduleuze \”spoof\” handelspraktijken op de markten voor edelmetalen.

Bent u ook al een paar keer geschrokken van onverwachte prijsbewegingen op de grondstoffenmarkten, op de eerste plaats op de goud- en zilvermarkt? Dat het niet altijd even pluis is op deze markten, staat als een paal boven water. De prijzen voor goud en zilver worden op grote én op kleine schaal gemanipuleerd. Over de manipulaties op grote schaal zullen we u in de toekomst regelmatig op de hoogte houden, maar wat manipuleren op kleine schaal weten die van Deutsche Bank in ieder geval van wanten.

Deutsche Bank AG is een Duitse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener met hoofdkantoor in Frankfurt, Duitsland en met een beursnotering op zowel de New York Stock Exchange als de Frankfurt Stock Exchange. Twee voormalige werknemers van deze wereldwijde financiële reus zijn recent veroordeeld wegens fraude. Het Amerikaanse ministerie van Justitie kondigde aan dat James Vorley, 42, uit het Verenigd Koninkrijk, en Cedric Chanu, 40, uit Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten, na een proces dat 2 weken duurde zijn veroordeeld voor respectievelijk 3 en 7 aanklachten. Vorley en Chanu, die als handelaren werkzaam waren bij Deutsche Bank, namen andere handelaren in het ootje.

De beklaagden hebben meer bepaald hun collega’s opgelicht door frauduleuze orders te plaatsen die ze niet van plan waren uit te voeren, dit om de schijn van valse vraag en aanbod te wekken en om zo andere handelaren ertoe aan te zetten te handelen. Het bewijsmateriaal toonde met name aan dat de beklaagden zich bezighielden met \”spoofing\”, wat betekent dat ze orders op de beurs hebben geplaatst die ze op het moment dat de orders werden geplaatst niet van plan waren uit te voeren, allemaal met het doel andere mensen te misleiden. Dit duo zal een andere job moeten zoeken, maar dat belet niet dat de markten voor edelmetalen nog steeds gemanipuleerd worden. De dag dat die manipulatie niet meer lukt, zullen de prijzen voor goud en zilver door het dak schieten. Niet meer of niet minder.

Laat u dus niet verrassen en koop tijdig goud en zilver.

www.the-house.be