Covid + politici = systeemcrisis

Los van iedere politieke overtuiging begrijpt de bevolking wel dat onze leiders  een boeltje  maken van hun strijd tegen Covid. De ontevreden burgers, ondernemers, arbeiders, bedienden, leraars, zorgverleners, wetenschappers enz… zijn niet meer op 1 hand te tellen. Het volk mort en terecht. De Vlaamse overheid werd onlangs opgelicht door een onderaannemer/callcenter en de betrokken minister Beke deed alsof zijn neus bloedde. De federale overheid bestelt mondmaskers bij een postbusadres in Luxemburg !!

Ondertussen blijven de begrotingstekorten op alle niveaus oplopen. Zowel steden, gemeenten, gewesten, gemeenschappen, federale overheid, intercommunales, NMBS enz… blijven maar meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Men kan voor of tegen deficit spending zijn maar vroeg of laat komt er een schuldencrisis op de proppen zoals in Griekenland en Cyprus.

Ondertussen wordt de bevolking geplaagd met oplopende consumptieprijzen, overvolle asielcentra, stijgende criminaliteit, stakende politie enz…

Verder zijn er lekken ontstaan rond de \”expertengroep\” m.b.t de vernieuwde fiscaliteit in België. Een waar horrorverhaal met stijgende belastingen.  Laat \”de rijken de crisis betalen\” is het motto. Maar laat ons eerlijk zijn, de overheid heeft de rente afgeschaft, de rijken krijgen geen vergoeding meer op hun gespaard kapitaal, leven we hierdoor in een betere maatschappij ?

Het geheel aan bovenstaande zaken zal vroeg of laat in ons gezicht ontploffen onder de vorm van een systeemcrisis.

Wees voorbereid, bescherm jezelf

www.the-house.be