Grotere vraag naar goud in India verwacht

De World Gold Council (WGC) voorspelt dat de goudconsumptie in India in het vierde kwartaal het hoogste zal geweest zijn in ten minste een decennium, aangezien de Indiase bevolking massaal goud kocht voor de grote festivals die in november plaatsvonden. Ook tijdens de piekperiode van de huwelijken werd op grote schaal goud gekocht in de vorm van sieraden. Als consument van goud is India dus helemaal terug van weggeweest.

De Indiërs kopen maar al te graag gouden geschenken en ornamenten omdat het gele metaal wordt beschouwd als brenger van geluk en voorspoed. Na de pandemie zochten Indiërs met een goed inkomen naar investeringen in veilige vluchthavens, kwestie van waarde opslag te verzekeren in tijden die als hoogst onzeker aanvoelden. De omzet in juwelierszaken nam vrij fors  toe in de afgelopen weken.

R. Somasundaram, regionaal chief executive officer voor India bij de WGC zei: \”Het aantal bruiloften was dit seizoen zonder meer verbluffend, het aantal trouwlustige paren was niet te tellen”. De invoer van goud was dit jaar groter en de vooruitzichten blijven positief, aangezien de productie van sieraden erg hoog blijft. De vooruitzichten voor de consumptie in 2022 blijven sterk, tenzij er een nieuwe golf van het coronavirus in het land komt, aldus Somasundaram.

Met zeer weinig eigen mijnbouw en bescheiden recyclingniveaus is India sterk afhankelijk van de invoer van edelmetaal om aan de binnenlandse vraag te voldoen. Ongeveer 1/3de van de invoer is in de vorm van gouderts voor verwerking door de 32 raffinaderijen van het land. Goud is na de recente prijscorrectie goedkoper geworden korting voor de Indiase consument. De fysieke vraag uit India en China blijft cruciaal om de prijs op te krikken en statistieken tonen aan dat de vraag in de detailhandel nog steeds groeit. Wat een prijs ondersteunend effect voor het goud.

Met zeer weinig eigen mijnbouw en bescheiden recyclingniveaus is India sterk afhankelijk van de invoer van edelmetaal om aan de binnenlandse vraag te voldoen. Ongeveer 1/3de van de invoer is in de vorm van gouderts voor verwerking door de 32 raffinaderijen van het land. Goud is na de recente prijscorrectie goedkoper geworden korting voor de Indiase consument. De fysieke vraag uit India en China blijft cruciaal om de prijs op te krikken en statistieken tonen aan dat de vraag in de detailhandel nog steeds groeit. Wat een prijs ondersteunend effect voor het goud.