Fitch wijst op toegenomen interesse voor goud

\"\"Fitch Ratings Agency heeft een nieuw rapport uitgebracht over de situatie op de markten voor metalen, inclusief nieuwe verwachtingen wat betreft de prijsevolutie. Wat de edelmetalen betreft zegt het rapport dat de vraag naar goud is gestegen vanwege de investeringsstatus als veilige vluchthaven, hoewel die vraag wat is afgenomen sinds het hoogtepunt van de pandemie en dit als gevolg van de verbeterde vooruitzichten op economisch herstel.

Op wat langere termijn sluit Fitch een correctie richting $ 1.300/oz niet uit. Het is volgens de analisten van Fitch duidelijk dat er in de loop van de tijd met veel variabelen rekening moet worden gehouden wat betreft de goudprijs. Als de pandemie weer wereldwijd toeslaat, zou dit de goudprijs een duwtje in de rug kunnen geven. Opvallend is dat Fitch over de meeste metalen niet echt positief is.

Zo werden ook de verwachtingen voor de koperprijs lichtjes naar beneden aangepast. Zink, aluminium en nikkel zijn de echte winnaars van het rapport. De Chinese consumptie en de onbalans tussen vraag en aanbod worden genoemd als enkele van de redenen voor de positieve trend bij deze basismetalen. Ze worden ondersteund door de energietransitie, meer bepaald door de productie van elektrische voertuigen en de uitrol van hernieuwbare energiebronnen.