Een beurscrash met 50% is volgens Ted Oakley mogelijk

\"\"Het grootste risico waarmee beleggers op dit moment worden geconfronteerd, zijn de onhoudbare waarderingen op de aandelenmarkten die uiteindelijk een terugval onvermijdelijk maken. Dat is de mening van Ted Oakley, oprichter en partner van Oxbow Advisors. \”Als je vanaf dit niveau kijkt naar de standaarddeviaties van waarderingen ten opzichte van waar de markt nu staat en je vergelijkt die met het gemiddelde van waar die waarderingen zouden moeten staan kan alleen maar van een soort zeepbel worden gesproken. Dat houdt onvermijdelijk een correctie met 40% tot 50% in ” aldus Oakley aan David Lin.

Oakley merkte op dat een correctie van die omvang niet per se meteen op handen is, maar een dergelijke grote correctie binnen de komende twee jaar lijkt hem waarschijnlijk. Beleggers die voldoende liquiditeiten achter de hand houden om van zo\’n correctie te profiteren, zouden veel geld kunnen verdienen. Dat betekent dat momenteel beter wat geld achter de hand wordt gehouden met het oog op zo’n correctie.

“Het grootste risico zit momenteel in de aandelenmarkt, maar ik denk dat onroerend goed ook risicovol is. We bevinden ons in een periode dat we zowat alles speculatief wordt genoemd en dat klopt ergens ook want aan bijna alles is een speculatief tintje verbonden”. Een correctie op een aantal markten zou er toe moeten leiden dat de waarderingen voor een aantal activa opnieuw binnen de grenzen van het redelijke terugvallen.