Vraag naar zilver 2021 kan dit jaar recordniveau bereiken

\"\"

Verwacht wordt dat de vraag naar zilver in 2021 een nieuw record zal bereiken, waarbij zowat elk belangrijk segment van de markt op basis van de voorlopige gegevens een stijging zal laten zien. Volgens het Silver Institute zal op basis van voorlopige gegevens de totale vraag in 2021 uitkomen op 1,029 miljard ounces. Dat zal het eerste jaar zijn met een vraag van meer dan 1 miljard ounce sinds 2015.

Fysieke zilverinvesteringen zullen naar verwachting een sprong van 32% laten zien in 2021 om uit te komen op een hoogtepunt voor de afgelopen 6 jaar. De industriële vraag zal anderzijds een nieuw hoogtepunt bereiken van 524 miljoen ounces, onder andere vanwege de vraag vanuit hoogtechnologische bedrijven. Die 524 miljoen ounces omvat een stijging van 13% tot meer dan 110 miljoen ounces in de fotovoltaïsche sector.

Dit nieuw record toont de sleutelrol van zilver in de groene economie duidelijk aan. Bovendien zal de vraag naar soldeerlegeringen en andere toepassingen waarin zilver is verwerkt in 2021 met 10% toenemen, geholpen door een herstel in de woningbouw en de bouw. Wat de beleggers betreft: verwacht wordt dat zilver ETF\’s hun totale bezit dit jaar met 150 miljoen ounces zullen zien stijgen.