\"\"

Inflatie gaat de American Dream de nek omwringen

De inflatie bevindt zich nu op het hoogste niveau sinds 1990 maar hier stopt het verhaal niet, zo stelt E.B. Tucker als directeur van Metalla Royalty. Deze Tucker is de auteur van \”Why gold and why now?\” \”6% is nog maar het begin. Het inflatiecijfer gaat veel hoger worden, deze inflatiegolf is niet van voorbijgaande aard. De bedrijven verhogen aan de lopende band hun prijzen en die trend is niet te stuiten.”, zo luidt zijn boodschap die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

“Geen van die bedrijven gaat de prijzen opnieuw verlagen, de inflatie is hier om te blijven\”, zo stelt Tucker. Dat zal grote gevolgen hebben want de inflatie gaat de American Dream kort en goed de nek omdraaien. De Amerikanen zullen de inflatie verder zien galopperen zonder er greep op te krijgen, want hun koopkracht zal er in snel tempo op achteruit gaan. Dat blijkt wanneer de evolutie van de lonen in de gaten wordt gehouden.

Hoewel de lonen in de Verenigde Staten stijgen, houdt het groeitempo geen gelijke tred met de inflatie. Het laatste datapunt van de Atlanta Fed Wage Growth Tracker heeft betrekking op de maand oktober. De lonen stegen toen met  4,1% op jaarbasis, nog steeds onder het 6,2% CPI-cijfer voor dezelfde maand. \”De lonen zullen blijven stijgen, maar nooit genoeg om de inflatie in te halen\”, aldus Tucker. \”Je haalt die namelijk op deze manier nooit in. Het is zoals het verhaal van de ezel die een wortel voor de neus wordt gehouden. Hij rent en rent maar, maar zal de wortel nooit vangen.\” Het antwoord van Tucker op het inflatieverhaal is dan ook duidelijk: koop goud en zilver om u in te dekken tegen nog meer inflatie die op komst is.