Bitcoin zou in 2022 onder $30.000 kunnen duiken, er zijn overeenkomsten met de Wall Street crash van 1929

\"\"

Bitcoin zou dit jaar onder de $30.000 kunnen dalen, dit volgens een rapport van Invesco dat wijst op overeenkomsten tussen de cryptogekte van vandaag en het gedrag van de beleggers in de aanloop naar de Grote Depressie. \”De massamarketing van bitcoin herinnert ons aan de koortsachtige activiteiten van de effectenmakelaars in de aanloop naar de crash van 1929\”, zei global head of asset allocatie Paul Jackson van Invesco in een rapport. \”We denken tegen die achtergrond dat het niet al te moeilijk is om ons voor te stellen dat bitcoin dit jaar onder de $ 30.000 zakt.\”

Jackson verduidelijkte dat er een kans van 30% is dat dat ook echt gebeurt. Als de bitcoin manie in de voetsporen treedt van andere manieën, zullen de komende jaren volatiel zijn voor \’s werelds grootste cryptocurrency, aldus het rapport. \”Een verlies van 45% wordt als niet ongewoon ervaren in de 12 maanden na het hoogtepunt van een typische financiële manie zoals ook die van bitcoin er één is\”, schreef Jackson.

Bitcoin bereikte in november zijn recordkoers op $ 69.000. Sindsdien bevindt het zich in de consolidatiemodus en probeert de prijs het niveau van $ 40.000 vast te houden. Op het moment van schrijven was bitcoin bijna 40% in koers gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit. De laatst notering van bitcoin was $ 41.677.

Als bitcoin het steunniveau van $ 40.000 niet vasthoudt, kan de prijs in de komende negen maanden dalen tot $ 34.000- $ 37.000, zei Jackson. Hij waarschuwde tevens dat de uitverkoop bij de crypto’s nog zou kunnen versnellen. Er is echter niets in steen gebeiteld, merkte hij op, en hij herinnerde investeerders eraan dat er vorig jaar waarschuwingen gegeven werden dat bitcoin onder $ 10.000 zou dalen, wat nooit is gebeurd.

\”Vorig jaar spraken we inderdaad over een prijs voor bitcoin die onder de $ 10.000 zou zakken, maar in plaats daarvan bereikte het een piek op circa $ 68.000,\” verklaarde Jackson. Invesco is niet de eerste institutionele belegger die waarschuwt voor een forse uitverkoop. Eerder deze week zei UBS dat er steeds meer tekenen zijn van een komende crypto-winter, eraan toevoegend dat de aanstaande renteverhogingen van de Federal Reserve zullen wegen op bitcoin en zijn aantrekkingskracht als inflatiehedge.