Goud stijgt naar hoogste niveau sinds november vorig jaar terwijl rendementscurve op de obligatiemarkt afvlakt

\"\"

De goudprijs steeg gisteren tot het hoogste punt in twee maanden in reactie op het afvlakken van de rendementscurve op Amerikaanse staatsobligaties en het verzwakken van de Amerikaanse dollar. De traditionele rol van de edelmetalen als inflatiehedge en de onzekerheid over de impact van ommicron stimuleerden de vraag naar veilige vluchthavens en van dit scenario profiteerde het goud.

\”Gezien de roep om nog meer renteverhogingen dit jaar dan de markten in prijzen, zien we misschien wat inflatiedekking van handelaren die denken dat de centrale banken niet genoeg doen om de prijsdruk te verminderen\”, zegt analist Craig Erlam. bij OANDA. Volgens Bloomberg Economics wordt een eerste renteverhoging in maart verwacht en dit zal de eerste van vele verhogingen zijn dit jaar. Hoewel een stijging met een kwartpunt nog steeds het meest waarschijnlijke scenario is, houden de swapmarkten nu tegen eind maart rekening met een stijging met een half procent.

Spot goud was 1,5% hoger op $ 1.841,5 per ounce of het hoogste punt sinds 22 november. De Bloomberg Dollar Spot Index daalde 0,2% na 0,4% toe te voegen in de vorige sessie. Zilver, platina en palladium stegen allemaal in koers. Comex-zilver van maart steeg met $ 0,718 tot $ 24,21 per ounce. Ook vanmorgen in de opening werd een verdere stijging van de zilverprijs opgetekend. De goudprijs vlakte anderzijds iets af.

De risicoaversie werd gisteren opnieuw iets groter. De edelmetalen zien de interesse van de kant van de kopers toenemen te midden van groeiende zorgen over de stijgende wereldwijde prijsinflatie, evenals enkele geopolitieke factoren die momenteel in het spel zijn.

De regering Biden herhaalde nogmaals te vrezen dat Rusland op het punt staat Oekraïne binnen te vallen. Noord-Korea vuurde opnieuw raketten af ​​en terroristen vielen een paar dagen geleden de Verenigde Arabische Emiraten aan met drones. En de obligatierendementen stijgen door toenemende zorgen over inflatie.

Hoe hoog kan de goudprijs stijgen? De volgende opwaartse prijsdoelstelling van de technische analisten zou een close zijn boven de solide weerstand op het hoogste punt dat werd bereikt in november 2021 op $ 1.881,90. De eerste weerstand voor het zilver wordt gezien op de high van gisteren op $ 24,265 en vervolgens op $ 24,50. De trend wordt echter pas echt positief wanneer de zilverprijs boven $ 25 uitstijgt.