De uraniumproductie in de VS in 2021 bedroeg 6 ton (of 0,03% van de binnenlandse behoefte aan kernenergie)

\"\"

Volgens de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) bedroeg de binnenlandse productie van uraniumconcentraat (U3O8) in het vierde kwartaal van 2021 9.978 pond U3O8, wat overeenkomt met ongeveer 4 ton uranium. EIA zei dat hoewel de productie in het vierde kwartaal van 2021 88% hoger was dan het totaal over het derde kwartaal (5.297 pond) die productie voor het vierde kwartaal 98% lager lag dan het gemiddelde over een periode van vijf jaar tussen 2015-2019 (gegevens over het vierde kwartaal van 2020 werden niet gepubliceerd).

Volgens de door de EIA bekendgemaakte kwartaalgegevens bedroeg de uraniumproductie in de Verenigde Staten in 2021 ongeveer 6 ton. Ter vergelijking: de World Nuclear Association meldde dat de nucleaire industrie in de Verenigde Staten in 2021 17.587 ton uranium verbruikte voor haar vloot van 93 kernreactoren. Het plaatje zal daarmee duidelijk zijn: de VS moeten een groot deel van hun behoeften aan uranium importeren.

EIA voegde toe dat in het vierde kwartaal van 2021 de uraniumproductie plaatsvond in drie faciliteiten, het Nichols Ranch ISR Project, Ross CPP in Wyoming en de Crowe Butte Operation in Nebraska. Gezien het steeds duidelijker wordt dat de energietransitie onmogelijk zal worden zonder beroep te doen op kernenergie, zal de regering in Washington er alles aan doen om de productie van uranium te verhogen.