Zilver staat aan de vooravond van een grote beweging

\"\"

De zilverprijs is voorbestemd voor hogere prijzen nu de marktliquiditeit opdroogt en beleggers weer waarde zien in reële activa, aldus een mijnbouwmanager. In een recent telefonisch interview zei Morgan Lekstrom, president en CEO van Silver Hammer Mining Corp., dat hoewel de prijsevolutie van zilver in 2021 teleurstellend was er volop kansen zullen komen voor het edelmetaal om in 2022 te schitteren als risico en volatiliteit terugkeren op de markt.

Lekstrom voegde eraan toe dat de risicoverminderingstrend al te zien was in cryptocurrencies. De digitale markt heeft meer dan $ 1 biljoen aan marktkapitalisatie verloren sinds ze in november een piek van $ 3 biljoen bereikte. Lekstrom legde uit dat de aanstaande renteverhoging van de Federal Reserve betekent dat de liquiditeit opdroogt. \”Mensen hadden heel lang toegang tot goedkoop geld en dat veranderde hun risicotolerantie\”, zei hij.

\”Maar toen ze zagen wat er in crypto\’s gebeurde, sloegen nogal wat beleggers op de vlucht. Veel nieuwkomers op de markt kochten zich in voor deze bijna nieuwe Amerikaanse droom. Ze kochten de droom dat \’ik veel geld kan verdienen met crypto’s zonder er iets voor te moeten doen\’.

Lekstrom voegde toe dat zilver zich in een unieke positie bevindt omdat het een monetair metaal is met een sterke industriële vraag. Hij legde uit dat zilver een afdekking is tegen stijgende inflatie en enige opwaartse blootstelling biedt in de industriële sector die wordt beïnvloed door de aanhoudende wereldwijde problemen met de toeleveringsketen. Hoewel Lekstrom optimistisch is over zilver, zei hij dat de sleutel tot het ontsluiten van het potentieel van het edelmetaal goud blijft.

\”Als de goudprijs weer boven $ 1.900 kan komen en richting $ 2.000 kan gaan, dan zullen we zilver zien stijgen\”, zei hij. Ondanks zijn positieve vooruitzichten, zei Lekstrom dat de edelmetalen ook met een aantal moeilijke hindernissen te maken krijgen, met name de renteverhoging van de Federal Reserve in maart. Hoewel de markten een agressieve actie van de Fed al inprijzen, zei Lekstrom dat hij niet ziet hoe dat de huidige economische problemen zal oplossen die tot een ongekende inflatie leiden.