Goudprijs gaat terug naar $ 2.000 na lang tweede viool te hebben gespeeld

\"\"

Na in 2021 tweede viool te hebben gespeeld achter andere activa, is goud op zijn weg terug naar de recordhoogten van 2020 boven meer dan $ 2.000 per ounce. Dat is alleszins de mening van DailyFX-analist Warren Venketas.

De goudprijs beschikt over een onmiskenbaar voordeel aangezien de markten zich voorbereiden op de monetaire vergadering van de Federal Reserve in december, waar de Amerikaanse inflatie en werkgelegenheidsgegevens entraal zullen staan​.

\”Inflatie is een groot vraagteken voor mij. Als we zien dat de inflatieverwachtingen de rente-evolutie blijven overvleugelen, is de basis gelegd voor een volgende stijgingsfase voor het goud. Tegen die achtergrond is een verdere stijging van de goudprijs waarschijnlijk. Ik ben op dit moment erg optimistisch voor de goudmarkt.\”, zo stelt Venketas. “Technisch gezien is goud perfect ingesteld voor een bullish rally”, zo merkte hij op. Een hoger dan verwachte en hardnekkigere inflatie zal de goudprijs helpen opdrijven.

\”Er waren sterke argumenten voor een goudrally aan het einde van vorig jaar of bij het begin van dit jaar, een rally die we ook daadwerkelijk hebben gekregen\”, zei Venketas. \”Het tweede-ronde-effect van de prijsverhogingen zal duren tot in de tweede helft van 2022. De inflatie zal de komende zes maanden aanhouden. Ze is van voorbijgaande aard, maar het zal langer duren dan aanvankelijk voorspeld.\” Het bereiken van de recordhoogten van 2020 boven $ 2.000 per ounce is mogelijk in 2022, aangezien het edelmetaal een achterstand heeft opgelopen ten opzichte van andere alternatieve activa. Gisteren kostte een troy ounce goud $ 1.900, vanmorgen was er een kleine terugval richting $ 1.894.

\”Het is alleszins een mogelijkheid omdat we het typische goudgedrag nog niet hebben gezien dat het gevolg is van de komst van inflatie. Goud speelde de afgelopen maanden de tweede viool na de meeste andere grondstoffen. Het kan een inhaalbeweging maken en die is zelfs waarschijnlijk. Er zijn veel fundamentele factoren die in die richting wijzen”, zo legde Venketas uit. Hoe hardnekkiger de inflatie blijkt te zijn, hoe meer de goudprijs volgens hem zal stijgen. Venketas ziet de Fed de rente pas in september of zelfs december van volgend jaar verhogen.