Twee van de drie ‘fondsselectors’ zeggen dat beleggers niet moeten worden blootgesteld aan crypto

\"\"

Bijna 70% van de ‘fondsselectors’ is van mening dat individuele beleggers geen toegang zouden moeten krijgen tot cryptocurrencies vanwege bestaande zorgen over transparantie en regelgeving, dit volgens een onderzoek van Natixis Investment Managers dat dinsdag is gepubliceerd. Fondsselectors worden gedefinieerd als degenen die verantwoordelijk zijn voor het selecteren van beleggingsproducten die makelaars, particuliere banken of andere financiële instellingen uiteindelijk aan hun klanten aanbieden.

Van de 141 investeringsmanagers van Amerikaanse bedrijven die in totaal $ 2,7 biljoen aan activa onder beheer hebben, zei 68% dat individuen geen toegang zouden moeten hebben om cryptocurrencies te kopen. Transparantie en gebrek aan regelgeving werden genoemd als redenen voor deze voorzichtige opstelling. Nog eens 87% merkte op dat digitale activa transparanter moeten zijn, terwijl 84% zei dat ze van mening zijn dat er meer regelgevend toezicht nodig is, citeerde CNBC Dave Goodsell, uitvoerend directeur van het Natixis Center for Investor Insight.

\”Ik denk dat het een uitdaging is om dergelijke dingen aan te bevelen als ze een fiduciaire rol hebben\”, zei Goodsell, verwijzend naar de wettelijke verplichting die bedrijven hebben jegens hun klanten. \”Ik denk dat daar ook de aarzeling vandaan komt.\” Ook was 70% het ermee eens dat beleggingsondernemingen meer voorlichting over cryptocurrencies nodig hebben voordat ze advies geven om erin te beleggen.