Kan Bitcoin goud vervangen als de nieuwe veilige haven?

\"\"

Een terugblik door de geschiedenis van goud onthult een aantal interessante patronen die kunnen wijzen op wat er daarna kan komen. Waarmee we de toekomstige prijsevolutie bij goud bedoelen. Maar wat de toekomst ook in petto heeft, diversificatie is nooit een slecht idee. Een groeiend aantal mensen gelooft dat Bitcoin binnenkort goud kan vervangen als een veilige haven tegen een depreciërende dollar. Kan Bitcoin goud vervangen als de nieuwe veilige haven? Misschien vullen beiden elkaar aan.

Dit is natuurlijk slechts speculatie, maar het is toch de moeite waard om Bitcoin in de gaten te houden. Afgezien van het feit dat er een groot aantal digitale munten (activa) zijn, is het unieke aan Bitcoin het feit dat het aanbod echt vast is. Er zullen ooit slechts 21 miljoen bitcoins worden geproduceerd. Dus, aangezien er naar schatting 47 miljoen miljonairs in de wereld zijn, zouden die als allen van hen slechts één bitcoin wilde, ze die niet allemaal kunnen kopen. Deze aanbodbeperkingen maken de markt voor Bitcoin bullish.

Goud daarentegen is al 5000 jaar een middel om rijkdom op te slaan en is een echt fysiek bezit. Het heeft altijd waarde gehad in tijden van geopolitieke onzekerheid en heeft veel commerciële toepassingen. Het is inert, waardoor het eeuwenlang meegaat, en wanneer de productie afneemt en de vraag stijgt, vertaalt zich dat onvermijdelijk in stijgende prijzen. Of je nu kiest voor digitaal of voor fysiek leunt, de kern van het debat is een universeel wantrouwen jegens de overheid. We hebben gezien dat regeringen geld uitgeven en drukken op een niveau dat elke verbeelding tart. Tegen die achtergrond kunnen Bitcoin en goud elkaar aanvullen als veilige havens.