Cryptomunten spelen zeker een rol in de financiële oorlog

\"\"

Als de huidige financiële oorlog voortduurt, lijkt het waarschijnlijk dat beleggers apolitieke cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zullen blijven adopteren. Schaars, gedecentraliseerd, in eigen beheer digitaal geld heeft natuurlijke aantrekkingskracht in een dergelijke situatie.

Als inflatie zo problematisch is als velen van ons verwachten in de komende jaren, hebben soevereine activa zoals BTC het potentieel om het behoorlijk goed te doen. Gegeven wat we vandaag zien gebeuren, kan het een kwestie van tijd zijn voordat we zien dat een ander land aankondigt dat het BTC aan zijn reserves toevoegt, zoals El Salvador deed. Als meerdere landen op die kar springen, kan het allemaal heel interessant worden.

Centrale banken die Bitcoin in grotere aantallen adopteren, zijn misschien nog een eind weg, vooral omdat er op dit moment veel andere dingen zijn waar centrale bankiers zich zorgen over moeten maken. Aan de andere kant kunnen alle dingen waar die bankiers zich zorgen over maken er uiteindelijk toe leiden dat ze gaan nadenken over het nut van digitaal goud. Waardoor ook de goudsector opnieuw in het vizier kan komen. Dat het spannende tijden zijn, staat in ieder geval buiten kijf. Los van de afloop van de oorlog in Oost-Europa.