Particuliere beleggers blijven geloven in het potentieel van het goud

\"\"

De goudmarkt kan vastgeplakt blijven zitten rond $1.850 per ounce, maar particuliere beleggers lijken het edelmetaal echter nog niet op te geven. Volgens Spectrum Markets, een in Europa gevestigd handelsplatform voor gesecuritiseerde derivaten, bereikte het bullish sentiment op de goudmarkt vorige maand een recordhoogte onder particuliere beleggers.

Het platform berekende het beleggerssentiment met behulp van de Spectrum European Retail Investor Index (SERIX). Deze index wordt maandelijks berekend door de transacties van particuliere beleggers op de beurs te analyseren en het aandeel bearish transacties af te trekken van het aandeel bullish transacties.

Uit de gegevens blijkt dat het sentiment op de goudmarkt vorige maand 116 bereikte omdat particuliere beleggers profiteerden van een lagere goudprijs te midden van grotere macro-economische onzekerheid, aldus het rapport.

\”Na een periode van daling in mei, waarbij de goudprijs op de 16e onder de 1.800 USD daalde, begon de goudprijs op wat leek op een nieuwe voorzichtige rally in de laatste paar dagen van de maand, ondersteund door zowel de dollar als de euro\”, legde Michael Hall, hoofd distributie bij Spectrum Markets, uit.

Er is veel vraag naar goud omdat onzekerheid de financiële markten blijft domineren. De aanhoudend hoge inflatie blijft de wereldeconomie bedreigen. Die stijgende prijzen worden ondersteund door de aanhoudende oorlogsdaden van Rusland in Oekraïne, waardoor de goede en energieprijzen zijn gestegen.

\”Gezien de macro-economische achtergrond is het geen verrassing dat beleggers willen profiteren van een dip in de goudprijs om allocaties naar veilige havens te maken,\” zei Hall.