Huidig financieel systeem is een zwart gat dat onvermijdelijk zal imploderen

\"\"

De Amerikaanse dollar zal onvermijdelijk in botsing komen met crypto voor de status van reservevaluta, zegt schaakgrootmeester en Avast Security Ambassador Garry Kasparov.

Kasparov vreest dat de Amerikaanse dollar in de loop van de tijd zijn reservevalutastatus verliest naarmate meer mensen crypto omarmen vanwege zijn onafhankelijkheid. Hij sprak deze week op de Consensus 2022-conferentie die week in Austin wordt gehouden.

Op de vraag of Bitcoin een serieuze bedreiging zou kunnen vormen voor de Amerikaanse dollar in termen van dominantie, antwoordde Kasparov dat dit \”onvermijdelijk\” is.

\”De dollar wordt zwakker. Uiteindelijk is het nog altijd dé reservevaluta van de wereld. Maar uiteindelijk is die dollar een zwart gat. De Amerikanen hebben een enorme schuld en de regering voegt daar steeds meer schulden aan toe\”, zei hij.

Hij beschreef het hele financiële systeem in de wereld als \’een zwart gat\’, waarbij hij opmerkte dat het normaal is dat mensen op zoek zijn naar middelen \’om zich te verdedigen tegen de zwaartekracht van dit zwarte gat\’.

Kasparov voegde eraan toe dat het slechts een kwestie van tijd is – ergens tussen vijf jaar of een decennium vanaf nu – voordat het zwarte gat zal imploderen.

\”Een mandje crypto wordt de dominante kracht. Uiteindelijk willen mensen financiële activa hebben waarop ze kunnen vertrouwen. En kun je vertrouwen op activa die door iemand anders worden beheerd?\” hij vroeg. \”Globalisering betekent dat er minder bereidheid zal zijn om de VS alle macht te geven om het systeem te controleren door meer geld te drukken.\” Wat uiteindelijk betekent dat het huidig financieel systeem ten dode is opgeschreven.