Welke crypto’s worden de nieuwe Amazons en eBays van deze wereld?

\"\"

De bedrijven die de cryptocrash van 2022 overleven, kunnen de nieuwe Amazons en eBays van de wereld worden, zei de vice-gouverneur van de Bank of England, Jon Cunliffe.

Er zijn overeenkomsten tussen de ineenstorting van de dotcom van 2000 en de ineenstorting van de cryptoprijs van dit jaar, zei Cunliffe woensdag op het Point Zero Forum in Zürich.

\”De analogie voor mij is de dotcom-boom, toen $ 5 biljoen werd weggevaagd\”, citeerde Bloomberg Cunliffe. \”Veel bedrijven gingen weg, maar de technologie ging niet weg. Tien jaar later kwam het terug, en degenen die het overleefden – de Amazones en de eBays – bleken de dominante spelers te zijn.\”

Hetzelfde kan gebeuren met cryptospelers, aangezien de technologie erachter een enorm toekomstpotentieel heeft, voegde Cunliffe eraan toe.

\”Wat er de komende maanden ook gebeurt met de crypto-activa, ik verwacht dat de cryptotechnologie en -financiën door zullen gaan\”, zei hij. \”Het heeft de mogelijkheid van enorme efficiëntieverbeteringen en veranderingen in de marktstructuur.\”

De totale crypto-marktkapitalisatie zag meer dan $ 1 biljoen weggevaagd worden in een kwestie van weken. De huidige totale marktkapitalisatie bedraagt ​​$ 930 miljard.

Bitcoin, \’s werelds grootste cryptocurrency, daalde met 70% ten opzichte van het hoogste punt ooit van $ 69.000 in november, en handelde voor het laatst op $ 20.153. Ethereum, \’s werelds op een na grootste cryptocurrency, daalde 78% ten opzichte van het hoogste punt ooit in november van $ 4.878, en handelde voor het laatst op $ 1.072.