Dringende regelgeving op de markt voor cryptocurrencies gevraagd

\"\"

De recente onrust op de markt voor cryptocurrency onderstreept de dringende behoefte aan regelgevingskaders die de risico\’s van digitale activa verminderen, zei een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Financiën donderdag, toen investeerders opnieuw een bloedbad in de sector veroorzaakten.

“De Amerikaanse overheid houdt de activiteiten op de cryptomarkten nauwlettend in de gaten. We zijn van mening dat de recente onrust alleen maar de dringende behoefte aan regelgevende kaders onderstreept die de risico\’s die digitale activa met zich meebrengen, verminderen\”, vertelde de functionaris aan Reuters.

\”We blijven nauw samenwerken met onze regelgevende partners, aangezien zij actie ondernemen onder hun bestaande autoriteiten, en bieden begeleiding en expertise wanneer het Congres wetgeving overweegt om deze risico\’s verder aan te pakken.\”

Inmiddels heeft de koers van bitcoin het niveau van 20.000 dollar bereikt alvorens weer wat recht te krabbelen. Het sentiment in het crypto-universum blijft echter erg wisselvallig.