Gates spreekt over ‘the bigger fool theory’ met betrekking tot cryptos en NFT’s

\"\"

Terwijl crypto-investeerders hun markt deze week dramatisch zagen crashen, vergeleek Microsoft mede-oprichter Bill Gates NFT\’s (niet-fungible tokens) met de ‘the bigger fool theory’, zeg maar de grotere dwaasheidstheorie.

Digitale activa zoals NFT\’s zijn \”100% gebaseerd op het soort grotere dwaastheorie dat iemand er meer voor gaat betalen dan ik\”, zei Gates deze week tijdens een TechCrunch-conferentie.

De mede-oprichter van Microsoft beantwoordde de vraag over crypto\’s toen hij grapjes maakte over de Bored Ape Yacht Club – een verzameling niet-vervangbare tokens gebouwd op de Ethereum-blockchain. De collectie bestaat uit profielfoto\’s van tekenfilmapen gegenereerd door een algoritme, waarvan bekend is dat ze voor een zeer fors prijskaartje worden verkocht.

Na de cryptocrash is de laagste prijs voor een Bored Ape Yacht Club NFT echter gedaald tot onder de $ 100.000 – de eerste keer sinds augustus 2021, volgens NFT Price Floor.

Gates grapte sarcastisch: \”Dure digitale afbeeldingen van apen gaan de wereld enorm verbeteren.\”

Hij voegde er ook aan toe dat hij de voorkeur geeft aan meer traditionele soorten beleggingen, waaronder landbouwgrond of aandelen. \”Ik ben gewend aan activaklassen, zoals een boerderij waar ze output hebben, of een bedrijf waar ze producten maken\”, merkte Gates op.

Maar Gates is noch op korte noch op lange termijn positief voor crypto’s, eraan toevoegend dat hij \”daar niet bij betrokken is\”. \”In de kern is deze anonimiteit dat je belasting ontwijkt of enige vorm van overheidsregels. Ik ben daar niet bij betrokken. Ik heb geen posities in ook maar één van die dingen,\” voegde hij eraan toe.