Inflatie kan oplopen tot 15-20%, in de VS maar ook elders

\"\"

De Amerikaanse inflatie bedraagt ​​nu 8,6 procent. Randy Smallwood, President en CEO van Wheaton Precious Metals, denkt dat we nu pas het begin van dit inflatiemonster zien en suggereerde dat we \”15-20% inflatiepercentages\” mogen verwachten. Smallwood benadrukte dat het soepele monetaire beleid van de Federal Reserve en de tekorten in de toeleveringsketen hebben bijgedragen tot hogere prijzen voor van alles en nog wat.

Hij zei ook dat goud, vooral in de vorm van goudstreamingbedrijven, beleggers kan beschermen tegen inflatie.

De Federal Reserve heeft onlangs haar belangrijkste beleidsrente met 75 bp verhoogd. Hoewel Smallwood denkt dat dit zal helpen, zei hij dat het niet genoeg zal zijn om de inflatie te temmen.

\”Ik denk dat we nog niet klaar zijn met het zien van de hoogste inflatie\”, zei hij. \”… Er zal veel steun van de Fed zijn op het niveau van de Amerikaanse dollar, maar ik weet niet hoeveel verder ze kunnen gaan voordat het gevaarlijk wordt… Ik denk dat je een diepe recessie zult zien en een rem op de groei omdat de kosten van geld duurder zullen worden in verhouding tot de inflatie.\”

De World Gold Council, een branchegroep waarvan Smallwood voorzitter is, heeft onlangs haar onderzoek naar de centrale banken wat betreft hun aankopen van goud gepubliceerd. Uit het onderzoek bleek dat 25 procent van de centrale banken meer goud koopt als afdekking tegen inflatie en geopolitieke onzekerheid.

\”De aankoop van goud door de centrale bank is een heel goede indicatie van wat sommige vooraanstaande economen over de hele wereld denken over wat nodig kan zijn om een ​​gevoel van stabiliteit te behouden\”, legde hij uit. \”… Misschien weten de centrale banken iets en bereiden ze zich voor op een inflatieschok. Goud zou een onderdeel moeten zijn van ieders portefeuille in tijden van conflict.\” De verwachting van een fors hogere inflatie geldt uiteraard niet alleen voor de VS, maar ook voor de rest van de wereld.