Rusland wil reserves aan edelmetalen aanleggen

\"\"

Het Russische ministerie van Financiën stelde voor om aparte speciale reserves aan edelmetalen en edelstenen aan te leggen die bedoeld zijn voor snelle mobilisatie in de huidige tijden van oorlog. Dit is een amendement op een bestaand wetsvoorstel en als het wordt aangenomen, zou de Russische president Vladimir Poetin rechtstreeks kunnen toezien op het gebruik van de speciale reserves, volgens de voorgestelde wetgeving.

De voorgestelde wijziging stelt dat een deel van Ruslands edelmetalen en edelsteenreserves gereserveerd zou worden om te worden gebruikt voor de mobilisatiebehoeften van het land, meldden Russische media deze week onder verwijzing naar het bestaande wetsvoorstel getiteld \”Over mobilisatietraining en mobilisatie in de Russische Federatie.\”

Russische goud- en deviezenreserves omvatten goud, zilver, platina, palladium, natuurlijke diamanten, smaragden, robijnen, saffieren, natuurlijke parels, unieke barnsteen en meer.

Volgens de wet zouden deze speciale reserves beschikbaar worden gesteld om te verkopen als het land aanvullende financiering nodig had om zijn defensiecapaciteiten en zijn economische en financiële veiligheid te behouden in tijden van \”mobilisatie\”, meldde RBC.ru.

Op grond van de voorgestelde wet zal de Russische president bepalen hoe en wanneer het gepast is om deze speciale reserves aan te wenden. Dit vereenvoudigt het huidige proces als een deel van de reserves dringend moet worden verkocht.

Het Russische ministerie van Financiën nam in 2021 de verantwoordelijkheid voor de bescherming, veiligheid en beveiliging van de Russische edelmetalen en edelsteenreserves over.