Duitse bondskanselier Olaf Scholz haalt uit naar Rusland in verband met de Nord Stream 1-gaspijpleiding

\"\"

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz zei dat Rusland verantwoordelijk is voor de vertraging bij het verzenden van een turbine voor de belangrijkste Nord Stream 1-gaspijpleiding, en gaf aan dat het verlengen van de levensduur van de drie resterende kerncentrales van Duitsland een mogelijke optie blijft om een ​​energiecrisis te helpen verlichten.

De turbine is klaar om opnieuw te worden geïnstalleerd na onderhoud in Canada en er zijn geen hindernissen meer aan de kant van Duitsland om ze opnieuw in gebruik te nemen, zei Scholz woensdag op een persconferentie. Hij legde zijn verklaring af staande naast het bewuste kapotte onderdeel en naast de chief executive officer van de fabrikant, Siemens Energy AG, in Mülheim an der Ruhr in West-Duitsland.

\”Wat voor mij belangrijk is, is om duidelijk te maken dat deze turbine op elk moment klaar is voor actie\”, zei Scholz. “Niets verhindert dat ze naar Rusland wordt getransporteerd.”

De Duitse kanselier reisde naar de faciliteit in het Ruhrgebied, het industriële hart van het land, te midden van toenemende spanningen met Rusland over sancties en de oorlog in Oekraïne. Terwijl Moskou de stromen door Nord Stream vermindert, wordt de grootste economie van Europa deze winter geconfronteerd met een energiecrisis die een recessie zou kunnen veroorzaken en de staat ertoe zou kunnen brengen om gas te rantsoeneren.

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov reageerde op de opmerkingen van Scholz door te zeggen dat bij de turbine geen document kan meegeleverd worden, waaruit blijkt dat ze niet het voorwerp van sancties is. Gazprom heeft ook bewijsstukken nodig over zijn technologische toestand\”, zei Peskov tijdens een telefonische vergadering met verslaggevers.