Zilver krijgt te maken met een aanbodcrisis in combinatie met een sterke vraag

\"\"

Zilver krijgt te maken met een aanbodcrisis in combinatie met een sterke vraag; bekeken over een periode van 10 jaar zal daarom geen enkele investering beter zijn dan zilver.

De zilvervoorraad zal de komende tien jaar opraken en de industriële vraag zal al het beschikbare zilver opslorpen, waardoor de zilverprijs zal stijgen en het de beste investering in decennia wordt, volgens David Morgan, oprichter en auteur van The Morgan Rapport.

\”Als je een lange tijdshorizon hebt, zoals tien jaar of meer, kan ik niets bedenken dat beter zou zijn dan een investering in zilver,\” zei hij. \”Zilver zal op een gegeven moment glanzen… maar dat zal waarschijnlijk geleidelijk aan gebeuren wanneer de industrie alleen al het beschikbare zilver opzuigt en er niets meer over is.\”

Morgan vertelde dat de zilvervoorraad binnen enkele decennia zou kunnen opraken.

\”De U.S. Geological Survey stelt dat zilver het eerste element op het periodiek systeem zal zijn dat zo schaars zou worden en die voorspelling werd al een paar jaar geleden gedaan,\” zei hij. \”De industrie zal waarschijnlijk al het beschikbare zilver op een bepaald moment in beslag nemen, zodat er niets meer overblijft voor andere doeleinden.\”

De meeste grondstoffen zoals de basismetalen zijn in de loop van het jaar in prijs gedaald, waarbij koper 18,4 procent daalde en lood 8,3 procent. Morgan suggereerde dat zilver, dat vaak een bijproduct is van de mijnbouw van basismetalen, qua aanbod zal lijden onder een daling van de prijs van basismetalen, omdat er minder prikkels zijn om deze te delven.

\”Zeventig procent van het zilver is het resultaat van de mijnbouw van onedele metalen\”, legde hij uit. \”Als die mijnbouw merkbaar daalt, dan haalt dat een groot deel van het zilveraanbod uit de markt.\”

Morgan verklaarde dat ook stijgende energiekosten de zilverwinning zouden beperken, aangezien de oliereserves in de wereld uitgeput raken.

\”We zijn op, of misschien net voorbij, de energieklif,\” zei hij. “Ik ben een groot voorstander van de piekoliesituatie. Wat we zien zijn inefficiënties in de frackingsector. Er zijn maar weinig plaatsen waar fracken economisch zinvol is. En dan zie je de uitputting van de olievoorraden die snel plaatsvindt in verschillende delen van de wereld … dat betekent onvermijdelijk hogere olieprijzen.”

Verwijzend naar een groeiend industrieel gebruik van zilver, in gebieden van fotovoltaïsche energie tot halfgeleiders, zei Morgan dat de toepassingen van zilver in de industrie zullen blijven groeien, waardoor de beschikbare voorraad onder druk komt te staan.

Morgan voegde eraan toe dat er geen goede industriële vervangers voor zilver zijn.

\”Niets geleidt licht zo goed als zilver, en niets geleidt elektriciteit zo goed als zilver\”, zei hij. “De meeste zilverapplicaties zijn absoluut essentieel en onvervangbaar. Er is geen vervanger.\”